23 / 04 / 2024

Kayseri'de 300 milyon liralık inşaat yatırımı gerçekleşti!

Kayseri'de 300 milyon liralık inşaat yatırımı gerçekleşti!

Ekonomi Bakanlığı ve Orta Doğu Kalkınma Ajansı'ndan (ORAN) derlenen bilgilere göre, Kayseri'nin inşaat sektöründe, 300 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştiği ortaya çıktı. Kayseri, Sivas ve Yozgat'tan daha fazla inşaat yatırımı olan il oldu.



Ekonomi Bakanlığı ve Orta Doğu Kalkınma Ajansı'ndan (ORAN) derlenen bilgilere göre, Kayseri'nin inşaat sektöründe, 300 milyon liranın üzerinde yatırım gerçekleştiği ortaya çıktı. 


Toplam sabit yatırım tutarlarının bütünü 4 milyar 133 milyon lira tutan Kayseri'de inşaat sektörüne yapılan sabit yatırım tutarının ise 343 milyon lira olduğu ifade bölgesindeki Sivas ve Yozgat'tan daha fazla inşaat yatırımı olan il oldu.İnşaat yatırımları konusunda Sivas'ta toplam 89 milyon liralık yatırım gerçekleşirken,Yozgat'ta ise toplam 71 milyon liralık bir yatırım meydana geldiği kayıtlara geçti ti. TR72 olarak ifade edilen aralarında Sivas, Yozgat ve Kayseri'nin bulunduğu bölgenin toplam inşaat sektörü yatırımları verilen teşviklerin de eklenmesiyle yarım milyar lirayı geçerek 624 milyon li rayı buldu. Kayseri, inşaat sektörü teşvik  belge sayısında toplam 400 adet belgeye sahip olurken, Sivas 247, Yozgat ise 116 teşvik belgesi edindi.


Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Kayseri Organize Sanayi Bölgesi 6. Caddesi ile Tınaztepe Mahallesi arasında yer alan bölgede çok amaçlı, geniş ve alternatif yeni bir yol olacağını söyledi. 


Kayseri Anadolu Haber 


Geri Dön