28 / 03 / 2024

Kayseri'de hayırseverden 14 şehit ailesine ev!

Kayseri'de hayırseverden 14 şehit ailesine ev!

Kayseri'de adlarının açıklanmasını istemeyen hayırsever ailenin, şehit aileleri için satın aldığı 14 daire, Vali Orhan Düzgün tarafından hak sahiplerine teslim edildi.



Kayseri'de adlarının açıklanmasını istemeyen hayırsever ailenin, şehit aileleri için satın aldığı 14 daire, Vali Orhan Düzgün tarafından hak sahiplerine teslim edildi. 


Düzgün, kent merkezindeki otelde düzenlenen törende şehit ailelerinin acılarını, hüzünlerini yakından hissettiklerini ve onları şehitlerin emaneti gördüklerini söyledi.


Şehitlerin şehadet şerbetinden içerek Allah katında en yüksek mertebeye ulaştıklarını belirten Düzgün, onların emaneti yakınlarına destek vermenin boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.


2-3 ay önce kendisini telefonla arayan hayırsever ailenin, "Bizler, bugün rahat bir ortamda işlerimizi yürütebiliyorsak, kahraman şehitlerimiz sayesinde yürütüyoruz" diyerek şehit ailelerine destek olmak istediklerini anlatan Düzgün, karşılıklı istişareler sonucunda 2013, 2014 ve 2015 yılındaki şehitlerin çocuklarına daire alınması yönünde karara vardıklarını dile getirdi.


Düzgün, hayırsever ailenin yeni yapılan modern sitede aynı blokta yer alan 80 metrekarelik 14 daire satın aldığını belirterek, fiyatlarda yüzde 30 indirim yapan Suat Altın İnşaat Şirketi'ne teşekkür etti.


Kayseri Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Şehit ve Gazilik Bürosunun şehit ailelerine gerekli desteği sağladığını aktaran Düzgün, Kayseri'de bugüne kadar 257 şehit yakınının kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirildiğini hatırlattı.


- Daireler kurayla belirlendi


Vali Düzgün'ün konuşmasının ardından şehit aileleri, kendilerine hediye edilen dairelerin numaralarını ve katlarını çektikleri kurayla belirledi.


Duygusal anların yaşandığı kura çekiminde şehit yakınlarından bazıları konuşmakta zorlandı. Şehit yakınları, "Allah devletimizden ve bize daire hediye eden ailemizden razı olsun" dedi.


Kura sonucu kat ve daire numaraları belirlenen şehit yakınları, Vali Orhan Düzgün'ün talimatıyla Tapu Müdürlüğünce tören alanında oluşturulan masada kayıtlarını yaptırarak tapularını teslim aldı.


AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


KAYSERİ'de adının açıklanmasını istemeyen hayırsever bir ailenin, şehit aileleri için satın aldığı 14 daire, Vali Orhan Düzgün tarafından kurayla şehit ailelerine teslim edildi. Garnizon Komutam Tümgeneral İsmail Yalçın'ın da katıldığı şehit ailelerine daire teslim programında duygusal anlar yaşandı. Vali Düzgün, şehit ailelerinin acılarım, hüzünlerini yalandan hissettiklerini ve onların şehitlerin emaneti olarak gördüklerini söyledi. Hayırsever işadamına teşekkürlerini sunan Vali Düzgün, bir sitede aynı blokta yer alan 80 m2 daireler için inşaat firmasının da yüzde 30 indirim yaparak destek sağladığım belirtti. 


Sözcü






Haber Kayseri Maç Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kayseri Valisi Orhan Düzgün isminin açıklanmasını istemeyen hayırsever bir ailenin şehit aileleri için satın aldığı 14 daireyi kendi aralarında kura çektirmek suretiyle şehit ailelerine teslim etti. 


DEVLET VE MİLLET OLARAK BOYNUMUZUN BORCU 

Vali Düzgün, eşi Gül Düzgün ile birlikte 2013, 2014 ve 2015 yıllarında Kayseri' den şehit düşen 14 şehidimizin aileleri ve yakınları ile bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen ve Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail yalçın ve eşi Nermin Yalçın ile il protokolünün de katıldığı şehit ailelerine daire teslim programında duygusal anlar yaşandı. 

Vali Düzgün programdaki konuşmasında, şehit ailelerinin acılarını, hüzünlerini yakından hissettiklerini ve onların " Şehitlerin Emaneti" olarak gördüklerini söyledi. 

Şehitlerin şahadet şerbetinden içerek Allah katında en yüksek mertebeye ulaştıklarını belirten Vali Düzgün, onların emaneti olan yakınlarına destek olmanın devlet ve millet olarak boyunlarının borcu olduğunu ifade etti. 


ŞEHİT AİLELERİMİZE DAİRE VERME KARAR ALDIK 

2-3 ay önce, " Bizler bugün rahat bir ortamda işlerimizi yürütebiliyorsak kahraman şehitlerimiz sayesinde yürütüyoruz" diyen ve isminin açıklanmasını istemeyen Kayserili hayırsever bir ailenin kendisini arayarak, şehit ailelerine destek olmak istediğini anlatan Vali Düzgün, karşılıklı yaptıkları istişareler sonucunda 2013, 2014 ve 2015 yılında şehitlerimizin çocuklarına daire alınması yönünde karara vardıklarını dile getirdi. 


80 METRE KARE DAİRELER VERİLECEK 

Kayserili hayırseverin her türlü takdirin üzerinde olan bu yaklaşımı sonrası daire alınmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını, yeni yapılan modern bir sitede aynı blokta yer alan 80 m2' lik dairelerden satın alınarak öncelikle şehit çocuklarına ve eşlerine tapu tesliminin yapılacağını ifade eden Vali Düzgün, dairelerin alınması sırasında da Suat Altın İnşaat' ın satış fiyatlarından yüzde 30 indirim yaparak destek sağladığını söyleyerek teşekkür etti. 


ALLAH DEVLETİMİZDEN VE BİZE DAİRE HEDİYE EDEN AİLEMİZDEN RAZI OLSUN 

Kayseri Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesindeki Şehit ve Gazilik bürosunun şehit ailelerine gerekli desteği sağladığının altını çizen Vali Düzgün, Sayın Başbakanımızın katıldığı son tören sırasında yapılan yerleştirmelerle Kayseri'de bugüne kadar 257 şehit yakının da kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirildiğini hatırlattı. 

Vali Düzgün konuşmasının ardından, şehit aileleri kendilerine hediye edilen dairelerin numaraları ve katlarını çektikleri kura ile belirledi. Duygusal anların yaşandığının gözlemlendiği kura çekiminde dairelerini belirleyen şehit yakınlarından bazıları duygularını ifade etmekte zorlanırken bazıları da " Allah devletimizden ve bize daire hediye eden ailemizden razı olsun" şeklinde konuştu. Kura sonucu kat ve daire numaraları belirlenen şehit yakınları Vali Orhan Düzgün'ün talimatıyla Tapu Müdürlüğü tarafından tören alanında oluşturulan masada kayıtlarını yaptırarak aynı gün içerisinde tapularını teslim aldı. 



Kayseri Maç Gazetesi


Geri Dön