25 / 04 / 2024

Kayseri'de icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Kayseri'de icradan 3 milyon TL'ye satılık arsa!

Kayseri 5. İcra Müdürlüğü; Kayseri Organize Sanayi Bölgesi sınırları dahilinde bulunan arsayı satıyor. Toplam değeri 3 milyon 176 bin TL olan arsanın ihalesi 20.06.2011 günü Kayseri 5. İcra Müdürlüğünde açık artırma sureti ile yapılacak



Verilen ilan şu şekilde; 

T.C. MERKEZ / KAYSERİ 5. İCRA DAİRESİNDEN TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi, Evsafı:

Taşınmazın Tapu Bilgileri : Kayseri ili, Melikgazi ilçesi, Anbar Mahallesi, 5138 ada, 6 parselde kayıtlı, 9.375,53 M2.  miktarlı arsa vasfındaki taşınmaz.

Taşınmazın Adresi : Organize Sanayi Bölgesi 2. Cadde No:18 Melikgazi / KAYSERİ

Taşınmazın Yüzölçümü      : 9.375,53 M2. arsa üzerindeki fabrika binası ve müştemilatı.

Taşınmazın İmar Durumu : 04/07/2007 tarihinde onanan 1/1000 ölçekli Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Uygulama İmar Planı
içerisinde Sanayi Parseli olarak ayrılmış yerdir. (TAKS=0,50-KAKS=0,50)

Taşınmazın özellikleri        : Taşınmazın; Kayseri Organize Sanayi Bölgesi sınırları dahilinde bulunan fabrika arsası vasfındaki imar parseli olduğu; belirtilen sanayi bölgesinin nispeten kıymetli yerlerinden birinde bulunduğu; çevresinin sanayi tesisleri ile büyük ölçüde yapılaşmış olduğufelektrik, su, yol, doğalgaz, kent içi toplu ulaşım,; temzlik ve çöp toplama, gibi kentsel kamu hizmetlerinden yararlanma imkanı olan konumda bulunduğu, Taşınmaz üzerinde 1 adet, 25-30 yaşlarında söğüt ağacı, 7 adet 1-2 yaşlarında çam fidanlarının olduğu,

Taşınmaz üzerinde bulunan tesisin; ana yapısının üç blok hangar olduğu; her hangarın 1.580,00m2 brüt alanlı olduğu; taşıyıcı sistemlerinin (aşıklar dahil) prefabrike betonarme yapı elemanları kullanılmak suretiyle yapılmış olduğu; yan duvarlarının ise beton briketten kagir olarak yapılmış olduğu; çat örtüsünün, ısı yalıtımlı sandviç sistem olarak (çimento esaslı oluklu levhalar+ cam yünü tabakası+galvanizli saç) yapılmış olduğu; pencere doğramalarının, çoğunlukla pvc den, kısmen de demir doğramadan, yapılmış olduğu; yük araçlarının içeri girmesine imkan verecek büyüklükte, profil demir ve'saçtan yapılmış büyük kapılarının bulunduğu; zeminlerinin vakumlu beton kaplamalı olduğu; duvarlarının içten ve dıştan sıvalı ve boyalı olduğu; kalorifer sistemi mevcut olmayıp gerektiğinde soba ile ısıtılabilecek durumda bulundukları; tahminen 8-12 yıllık yapılar oldukları; Yukarıda özellikleri belirtilmiş olan bloklardan, bir tanesinin içindeki 650m2 lik alana, çelik konstrüksiyondan asma kat yapılmış olduğu; bloklardan üçünün de içerisine, iki katlı ve her biri 80m2 brüt alanlı, ofis yapıları inşa edilmiş olduğu; bu ofis yapılarından bir tanesinin kat kaloriferi tesisatının"bulunduğu; bu ofis yapılarının, zeminlerinin seramik kaplamalı, pvc doğramalı, duvarlarının alçı sıva üzerine saten boyalı, oldukları, Blok hangarların batı bitişiğine; biri, toplam 620m2 brüt alanlı, betonarme yapı tarzında inşa edilmiş, tahminen 8-12 yıllık; diğeri, toplam 230 m2 brüt alanlı, betonarme yapı tarzında inşa edilmiş, tahminen 8-10 yıllık; eklenti yapılarının inşa edilmiş olduğu, taşınmazın kuzey tarafından bulunan blok hangarın ön (cadde-doğu) tarafına, misafirhane ve danışma olarak kullanılan tek katlı bir kagir yapının inşa edilmiş olduğu; yine taşınmazın sınırlar dahilinde, bahçe duvarlarının, çardağın, bulunduğu; taşınmazda, belirtilen yapılar haricinde dolgu ve tesviye işlerinin de yapılmış olduğu bilirkişilerce tespit edilmiştir. Daha fazla ayrıntılı bilgi dosyada mevcut bilirkişi raporundan temin edilebilir.

Takdir Olunan Kıymeti : Arsa değeri + yapı ve müştemilat değeri- ağaçların değeri olmak üzere taşınmazın toplam değeri 3.176.586,64 TL.dir.

KDV Oranı      : %18

Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz/lar bir borç nedeni ile açık artırma suretiyle satılacaktır.

* İİK.nun 127. maddesi gereği; Tüm araştırmalara rağmen adresleri tespit edilemeyen ve tebligat yapılamayan ilgililere işbu satış ilanının ilanen tebliğ yerine kaim olup, tebligat yapılamayanlar hakkında işbu ilan ile yetinilecektir.

Satış Şartları:

1-Satış 20.06.2011 günü saat 14.30 -14.40 arasında Kayseri 5. İcra Müdürlüğünde açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile 30.06.2011 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, KDV, tapu alım harcı masrafları alıcıya aittir. Tellaliye, tapu harcı ve gayrimenkulun aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bittirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/6960 sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. (ic.İf.K.126) 26.04.2011
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
Yönetmelik Örnek No :27 


Geri Dön