25 / 04 / 2024

Kayseri'de kentsel dönüşüm hızlandırılıyor!

Kayseri'de kentsel dönüşüm hızlandırılıyor!

Kayseri'de merkez Kocasinan Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm projelerini açıkladı.




Kayseri'de merkez Kocasinan Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kentsel dönüşüm proje ve çalışmalarını anlattı. Meclis toplantısında gündemde bulunan 21 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda Erkilet, Uğurevler, Oymaağaç, Yavuz Selim, Fevziçakmak, Örnekevler, Mithatpaşa, Cırgalan ve Hoca Ahmet Yesevi Mahallelerinde imar plan maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan Mithatpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm ve gelişim projesi  komisyona havale edildi. Kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili açıklama yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Mithatpaşa Mahallesi içinde 15 bin metrekarelik yeşil alan oluşturacaklarını belirterek, “Kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde mahallemize büyük bir park alanı kazandıracağız. Mahalle içinde mevcut bulunan okulun ise yenilenmesini sağlayacağız” açıklamasını yaptı. 


Toplantının bir diğer gündem maddesi olan Altı Nokta Körler Derneği Kayseri Şubesinin 52 tekerlekli baston istemi de oylandı. Belediye Meclisinde, engellilere ekipman yardımı konusu oy birliğiyle kabul edildi. Gündemdeki maddeler görüşüldükten sonra komisyona havale edilen konuların 6 Temmuz Perşembe saat 16.00’da ikinci birleşimde görüşülmesi kararıyla toplantı sona erdi.


Hürriyet 


Geri Dön