20 / 04 / 2024

Kayseri'de raylı sistemin Erciyes Üniversitesi hattı hizmete açıldı!

Kayseri'de raylı sistemin Erciyes Üniversitesi hattı hizmete açıldı!

Kayseri Beyazşehir-İldem Raylı Sistem Hattı'nı iki hafta önce Kayserililerin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi hattını da hizmete açtı. Hattın açılışı için Cumhuriyet Meydanı ve Erciyes Üniversitesi'nde iki ayrı tören düzenlendi.




Kayseri Beyazşehir-İldem Raylı Sistem Hattı'nı iki hafta önce Kayserililerin hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi hattını da hizmete açtı. Raylı sistemin 3. etabının açılışı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı ve Erciyes Üniversitesi'nde iki ayrı tören gerçekleştirildi. Başkan Mehmet Özhaseki, dünyanın en iyi toplu ulaşım sisteminin Kayseri'nin hizmetinde olduğunu söyledi.


Raylı Sistem Erciyes Üniversitesi Hattı'nın açılışı için ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'in yanı sıra protokol mensupları, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Üniversite Hattı ile birlikte raylı sistem hattı uzunluğunun 30 kilometreyi geçtiğini, araç sayısının ise 38'e ulaştığını söyledi. 


Talas ve Anayurt hatlarının yakında başlayacağını ve hat uzunluğunun 42 kilometre olacağını dile getiren Başkan Özhaseki, araç sayısının da yeni araçlarla birlikte 72'ye ulaşacağını ifade etti. Dünyanın en iyi toplu ulaşım sistemini Kayseri'ye getirdiklerini belirten Özhaseki, "Bugüne kadar raylı sistem için dünya çapında üç ödül aldık. Bu ödüller ne denli modern bir sistemi Kayseri'ye getirdiğimizin göstergesi. Kayseri'de Türkiye'nin en güzel raylı sistemi çalışıyor." dedi. 


"BU KERVAN HİZMET KERVANI"


Raylı sistem dışında Kayseri'ye yapılan hizmetlerden de bahseden Özhaseki, "Cumhuriyet Meydanı'ndan etrafımıza bakınca bile onlarca hizmetimizi görebiliyoruz. Büyükşehir adeta hizmet kervanı gibi. Gittiği her mahalleye hizmet götürüyor, hayır götürüyor, bereket götürüyor." diye konuştu. Artık yeni bir dönemin başladığını ifade eden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü: "Depreme dayanıksız olan, eski olan mahallelerin yeniden yapılacağı bir dönem başlıyor. Yalnız burada bir prensibimiz var. Yeniden inşa edilecek bölgelerde oluşacak rant, oralarda oturan insanların olacak. Söylediklerimizi yapacak, birikimimiz, bilgimiz, bütçemiz ve gücümüz var. Seçim günleri hesap günüdür. Biz gittiğimiz her yerde yaptığımız hizmetler nedeniyle dualarla karşılaşıyoruz."


Başkan Özhaseki'nin konuşmasının ardından, raylı sistem aracına binilerek Erciyes Üniversitesi'ne hareket edildi. Başkan Özhaseki'nin kullandığı aracı dolduran Kayseri protokolü ve vatandaşlar, bu önemli sefere şahitlik etti. 


TOPLU ULAŞIMDA DÜNYANIN TERCİHİ


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise büyüyen şehirlerde bazı problemlerin oluşabileceğini, bunların başında da ulaşımın geldiğini belirterek, toplu ulaşımda dünyanın tercihi olan raylı sisteme geçişi Kayseri'de hızlandırdıklarını söyledi. Raylı sistem hattının uzunluğunun Talas ve Anayurt hatları ile 42 kilometreyi bulacağını, araç sayısının ise 70'e ulaşacağını dile getiren Özhaseki, raylı sistemin toplam maliyetinin 1 katrilyon lira olacağını kaydetti. Modern bir şehir olmak ve dünya şehirleri ile yarışmak için raylı sistemin gerekli olduğunu ve bunu da gerçekleştirdiklerini belirten Özhaseki, "Başlangıçta raylı sisteme eleştiriler oldu. Ancak yüzbinlerce insanın kullandığını ve yüzlerinin güldüğünü görünce çektiğimiz çileleri unutuyoruz." dedi. Özhaseki, sözlerinin sonunda yeni hattın hayırlı uğurlu olmasını diledi. 



Bursa 


Geri Dön