20 / 04 / 2024

Kayseri'de tarihi mahalle yeniden ayağa kaldırılacak!

Kayseri'de tarihi mahalle yeniden ayağa kaldırılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Kayseri Mahallesi Projesi devam ediyor. Bir yandan tarihi konakların restorasyonu yapılırken bir yandan da projede yer alan tesislerle ilgili çalışmalar sürüyor...



Kayseri’de tarihi bir mahalle yeniden ayağa kaldırılacak ve geçmişe ait kent kültürü yeniden yaşatılacak.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Kayseri Mahallesi Projesi devam ediyor. Bir yandan tarihi konakların restorasyonu yapılırken bir yandan da projede yer alan tesislerle ilgili çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde 20 odalı butik otelin işletilmesini içeren bir ihale düzenlenecek.


24 Eylül Çarşamba günü saat 14.00'de düzenlenecek olan ihale ile tarihi Kayseri Mahallesi'nde yer alması planlanan 20 odalı otel binası, 7 adet konak ile sergi salonu, kafeterya ve restoran yap-işlet-devret modeliyle 10 yıllığına kiraya verilecek.


1 milyon 300 bin lira muhammen bedelli ihaleyle ilgili şartname ve diğer bilgiler, Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelir Şube Müdürlüğü'nden temin edilebilecek.


Kayseri Mahallesi’nde neler olacak?


Kayseri Mahallesi projesi ile kent kültürü yeniden canlandırılacak. Bakkal, manav, kıraathane, fırın, şarküteri, aktar, berber ve pastaneyle beraber etkinlik meydanı da bu proje ile hayat bulacak. Meydanda çeşitli görsel etkinlikler düzenlenebilecek. Hikâyeleri Kayseri'de sonlanan Aslı ile Kerem'in heykeli de yine şenlik meydanına dikilecek.


TOKİ Haber 


Geri Dön