28 / 03 / 2024

Kayseri'de yenilenen 3 okul hizmete açıldı

Kayseri'de yenilenen 3 okul hizmete açıldı

Kayseri'nin Develi İlçesi'nde hayırseverler tarafından ek binaları yaptırılan ve yenilenen 3 okul, törenle hizmete açıldı



Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, ilk olarak, hayırsever İbrahim ve Mehmet Somuncu kardeşlerin, Develi'nin Soysallı Köyü'nde yenilenen ilköğretim okulunu ve 4 derslikli ek binayı hizmete açtı. Açılışta konuşan Vali Bilici, "Eğitime yapılan yatırım, en önemli yatırımdır. Çünkü dünyanın geleceği, bu okullarda eğitim görecek gençlerin ellerinde şekillenecek" dedi.

Dünyanın hızla değiştiğini, bu değişime ayak uyduramayan ülkelerin geri kalmaya mahkum olduğunu vurgulayan Bilici, şöyle devam etti:

"Eğitim ve öğretim hayatına başlayan çocuklarımız ve onların büyükleri gençlerimiz, çok çalışmalı ve dünyadaki gelişmelere ayak uydurmalı, hatta gelişmelere öncülük etmeliler. Bu nedenle bizler devlet olarak ve sorumlu birer vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmalı, çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi yetişebilmeleri için her türlü imkanı sağlamalıyız. İşte hayırseverlerimizin yaptığı bu yatırımlar, ülkemizin hatta dünyanın geleceği için çok önemli."

Vali Bilici, Kayserili hayırseverlerin eğitim-öğretim ve sağlık alanları başta olmak üzere bir çok konuda yardımlarını esirgemediklerini de ifade ederek, "Kayseri'deki eğitim kurumlarının binalarının yüzde 60'ı, Erciyes Üniversitesi'nin ise yüzde 70'i hayırseverler tarafından yaptırılmıştır. Bununla gurur duyuyoruz" dedi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Bahattin Cebeci de, hayırseverlikte yarışan Kayserili hemşehrileriyle gurur duyduğunu, Kayseri'de hayır işlerinin babadan oğula devredilen bir miras gibi sürdürüldüğünü bildirdi.

Cebeci, "Develi'deki okul açılışmalarıyla ilgili davetiye Cumhurbaşkanlığına ulaştığında, sayın Cumhurbaşkanımız, sevgili hemşehrimiz Abdullah Gül beyefendiye durumu ilettim. Ancak programı uygun olmadığı için katılamayacağını bildirerek, beni görevlendirdi. Ben de sizlere sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını, sevgilerini getirdim" diye konuştu.

Şükrü Somuncu İlköğretim Okulu'nun açılış töreninde konuşan hayırsever Mehmet Somuncu ise, kardeşiyle birlikte babalarının vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, daha çok hayır yapmak istediklerini söyledi.

-KARDEŞLERİN HAYIR YARIŞI-
Ayşe-Yahya-Fatma Kocatürk Meslek Lisesi adını alan Kız Meslek Lisesi, hayırsever Muammer Kocatürk tarafından 400 bin lira harcanarak yenilendi ve ek derslik yaptırıldı.

Bir diğer açılış da Kocatürk kardeşlerden Cesarettin Kocatürk tarafından 375 bin TL harcanarak yenilenen kendi adının verildiği ilköğretim okulu için oldu.

Hayırsever Muammer Kocatürk açılışta yaptığı konuşmada, hayır işlerinde sınır olamayacağını, hayır işleri içinde de eğitime yapılanların ayrı bir yeri bulunduğunu belirterek, "Ben bu okuldan çocuklarımız mezun oldukça, kendi
çocuklarım mezun olmuş gibi seviniyorum, içimizi büyük bir mutluluk kaplıyor. Ben ölünceye kadar hayır işlerinin içinde olacağım. Benden sonra da çocuklarım bu bayrağı devir alacaklar" diye konuştu.

Cesarettin Kocatürk ise, hayır işlerinde ağabeyi Muammer Kocatürk'ü örnek aldığını belirterek, hayır işlerine bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

Develi'deki okulların açılış törenlerine, Vali Bilici ve Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Bahattin Cebeci'nin yanı sıra, Kayseri Emniyet Müdürü Arif Akkale, İl Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Lokman Koçar, MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, Develi Kaymakamı Enver Ünlü, hayırseverler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
AA


Geri Dön