26 / 04 / 2024

Kayseri'de yöresel mimaride 6 tip konut yapılacak!

Kayseri'de yöresel mimaride 6 tip konut yapılacak!

Bakanlığın Yöresel Mimari Projesinde Kayseri'ye 6 tip konut Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 17 ilde başlattığı yöresel mimari özelliklerine uygun konut projeleri içerisinde Kayseri'de 6 tip konut elde etme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 17 ilde başlattığı yöresel mimari özelliklerine uygun konut projeleri içerisinde Kayseri'de 6 tip konut elde etme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi.


81 ilde gerçekleşmesi planlanan yöresel mimari dokunun gözetilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarında; Karabük, Rize ve Amasya'da 15 tip, Trabzon, Edirne, Balıkesir, Bursa ve Şanlıurfa'da 12 tip, Erzurum, Kayseri ve Denizli'de 6 tip, Muğla, Uşak, Kars, İğdır, Niğde ve Nevşehir'de 3'er tip olmak üzere yöresel mimari özelliklerini yansıtan toplam 141 tip konut projesi elde etme çalışmalarının tamamlandığı paylaşıldı. 


BÜTÜN İLLERİN MİMARİ DOKUSU İNCELENECEK 

Bakanlığın Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce yürütülen projede, Türkiye'deki bütün illerin mimari özelliklerinin inceleneceği öğrenilirken, projenin tamamlanmasıyla yöresel mimariye uygun mirasın korunup, yüksek binaların dikilerek çevre dokusunu bozmasının da önüne geçileceği belirlendi. 



Kayseri Anadolu Haber


Geri Dön