18 / 04 / 2024

Kayseri'deki müteahhit sayısı Almanya'dan fazla!

Kayseri'deki müteahhit sayısı Almanya'dan fazla!

Müteahhitler, mesleklerinin Türkiye'deki algısının değişmesi için hukuki mevzuat istedi. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aydın, müteahhitliğin hukuki mevzuata kavuşturulmasını istedi...



İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı Ali Aydın, müteahhitliğin hukuki mevzuata kavuşturulmasını istedi. Aydın, Türkiye'de son verilere göre 272 binden fazla kayıtlı müteahhit bulunduğunu, bu rakamın Avrupa ülkelerine kıyasla çok fazla olduğunu belirtti. 


ÖNÜNE GELEN YAPABİLİYOR 

"Müteahhitlik altın yumurtlayan bir tavuk gibi görülüyor" diyen Aydın, şöyle konuştu: "Her önüne gelenin yaptığı bir meslek iyiye gidebilir mi? Bir mesleğin yasası, tanımı, ticarette, kanunda adı yoksa, bazen yüklenici, bazen yapımcı diye gelişigüzel adlandınlıyorsa, kriteri yoksa bu mesleğin geleceği görülemez. Berber dükkânı açmak için kalfalık, ustalık gibi istenen belgeler var. Ancak bizim için istenen hiçbir kriter yok." Aydın, Türkiye'de kayıtlı müteahhitlerin yaklaşık 100 bininin meslek etiği ve yeterlilik acısından uygun olmadığını savundu. Almanya'da 2 bin 700 müteahhit varken sadece Kayseri'de kayıtlı 5 bin müteahhit bulunduğunu belirten Aydın, "Bu da hayati önem taşıyan bir mesleğe herkesin bu kadar kolay girebilmesinden kaynaklanıyor" dedi. 


Vahdet Gazetesi


Geri Dön