28 / 03 / 2024

Kayseri'deki yatırımlar tanıtıldı!

Kayseri'deki yatırımlar tanıtıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman Kayseri'de yapılmakta ve yapılması planlanan yatırımlar hakkında bilgi aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, projeleri tanıttı.



İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı tarafından karşılandı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman'ın baş başa görüşmesinin ardından, Kocasinan, Melikgazi, Talaş, Yahyalı, Develi ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür Yardımcıları ve şube müdürleri ve YİKOP Koordinasyon Müdürü Ömer Taş'ın katıldığı toplantı yapıldı. 


İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Sayın Özcan Duman toplantıda yaptığı konuşmada, "Okul öncesi ve ilköğretimde yüzde 100, orta-genel ve mesleki eğitimde yüzde 90 okullaşma, tüm eğitim öğretim tesislerinde tekli öğretim ve derslik başına 24 öğrenci ve tüm eğitim öğretim tesislerinin modernizasyonunun yapılması hedeflemekteyiz. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda 2019 yılında tekli eğitime geçilecek olması hasebiyle yapılan çalışmaları, sahada yapanlarla birlikte olmak istedik" diyerek sözlerini tamamladı. 


Toplantının devamında İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, kentte yapımı devam eden ve yapımı planlanan yatırımlar hakkında sunum yaptı. Sunumda, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, hayırsever desteğinin Türkiye ye örnek olduğunun belirterek, "Sayın Daire Başkanımızı ilimizde ağırlamaktan mutluluk duymaktayız. İlimize yatırımlar konusunda Sayın Daire Başkanınım destekleri gördük. Burada bizlerle olması bunun göstergesidir" dedi. 


İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı sunumunun devamında, "İlimizde arsa problemi var. Sayın Başbakanımız 2019 yılında tekli eğitime geçme talimatı üzerine, İlimizde çalışmalara başlanmış; İlimizde anaokulu konusunda her hangi bir sıkıntımız yok. İlimizde mevcut derslik sayısı 2152, 2017 yılında bitirilmesi düşünülen derslik sayısı 256, 2018 yılında bitirilmesi planlanan derslik sayısı 112, ihtiyaç duyulan derslik sayısı ise 1036 olup okul ihtiyacı da 34'dir. İlimizde, hızlı bir nüfus artışı gözlenmekte, Kayseri olarak çok göç almaktayız. Özellikle Kocasinan, Melikgazi ve Talaş ilçelerinde derslik ihtiyacımız var. 


Bu konuda belediye başkalarımızla yaptığımız görüşmelerde hep desteklerini görmekteyiz. İnşallah Başta Bakanlığımızın, Sayın Valimiz Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediyi Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar'ın destekleriyle ve ayrıca hayırseverlerimizin katkılarıyla ilimiz, 2019 yılında tekli eğitime geçecektir" diyerek sözlerini tamamladı. 


Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Sayın Özcan Duman, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile birlikte Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Talaş Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'yu makamlarında ziyaret ederek, yeni okul arsaları ve okul yapımları konusunda görüş alış verişinde bulunuldu. 



E Haber


Geri Dön