20 / 04 / 2024

Kayserili emlakçılar konut fiyat artışına anlam veremiyor!

Kayserili emlakçılar konut fiyat artışına anlam veremiyor!

Kentteki konut fiyatlarının artışına anlam verilemiyor. Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, talebin olmadığını ama fiyatların da durmadan arttığını söylüyor ve ekliyor: "Bizde akıl fikir erdiremiyoruz."



Atasoy, konut sektöründe 2015 yılının çok durgun geçtiğini söyledi. 2016 yılından ümitli olduklarını belirten Atasoy, son zamanlarda kentteki konut fiyatlarının artışına dikkat çekti. Fiyat artışının ikinci el konutlarına bile yansıdığını belirten Atasoy," 80 bin TL'lik daireler, 100 bin liradan satılıyor. Talep yok ama fiyatlar yükseldikçe yükseliyor" dedi. Fiyatların yükselişine anlam veremediklerini belirten Atasoy, emlakçı esnafının bile bu duruma şaşırdığını ifade etti.


SÜNNİ BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU

Konut fiyatlarının artışına inşaat malzemelerine gelen zamların etkili olabileceğini kaydeden Atasoy, "Müteahhitte girdi maliyetlerindeki artışı daire fiyatlarına yansıtıyor. 

Ama geneline baktığımızda fiyatlar çok değerinin üzerinde. Bizde akıl fikir erdiremiyoruz. Piyasa şartlarının yukarısında olmasına da anlam veremiyoruz. Şu anda sunni bir artış görülüyor. Emlakçı esnafı konut satamıyor ama kentte konut satışları fazla yapılmış gibi gösteriliyor.


E Haber 


Geri Dön