19 / 04 / 2024

Kayserispor Karpuzatan tesislerinin yanına akıllı bina!

Kayserispor Karpuzatan tesislerinin yanına akıllı bina!

Tam 44 yıllık bir mazisi olan Kayserispor'un Karpuzatan 'daki mevcut tesislerinin yanında ‘akıllı bir bina ' yükseliyor. Bitmek üzere olan ‘akıllı bina 'da futbolcular odalarına parmak iziyle girebilecek



Teknik direktör şžota, bilgisayarında yazdığı idman programını tek tuşla istediği oyuncunun başucundaki monitöre yollayabilecek. Kayserispor, 2008 'de Fransızlar 'ın PSG maçı için uyguladığı ‘parmak izi ' baskısına boyun eğmemişti!

Kayserispor 2008 yılının Eylül ayında Paris Saint Germain ile oynayacağı UEFA Kupası maçı öncesi Fransa ile bir kriz yaşamıştı. Fransız Büyükelçiliği, Kayserisporlu futbolcular ve teknik heyetten ülkeye giriş için parmak izi istemiş, menajer Süleyman Hurma ise bunun onur kırıcı olduğunu ve gerekirse Paris 'e gitmeyeceklerini söylemişti. Kayseri 'nin fendi Fransızlar 'ı yenmiş, Türk temsilcisi herhangi bir Avrupa ülkesi vatandaşı gibi parmak izi vermedenmaçını oynamaya gidebilmişti.

10 milyon dolarlık yatırım yapıldı

3 yıl sonra ‘parmak izi ' meselesi Kayseri 'de yeniden gündeme geldi. Bitmek üzere olan kulübün yeni tesislerinde bu sistem kullanılacak. 44 yıllık kulübün Karpuzatan 'daki mevcut tesislerinin yanında ‘akıllı bir bina ' yükseliyor. Yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırımın ürünü olan tesislerde yok yok. Tesisle ilgili bilgi veren Genel Menajer Süleyman Hurma, “İnşaat Nisan 2010 'da başladı. 2012 Haziran ayında bitmesi öngörülüyor. Öyle bir tesis yapılıyor ki, 2075 yılında da kullanılabilecek. çünkü değiştirilebilir, yenilebilir özelliği olacak ” dedi.

Kulüp Başkanı Recep Mamur 'un inşaata adeta çocuğu gibi önemverdiğini söyleyen Hurma sözlerini şöyle sürdürdü:

“Parmak izi sistemi olacak. Herkesin parmak izi tanımlanacak ve odalara böyle girilecek. Başka sistemler de var. Örneğin teknik direktör şžota, kendi odasındaki bilgisayardan yazdığı antrenman programını, futbolcunun odasındaki ekrana veya soyunma odasındaki televizyona verebilecek. Doktor da bunu uygulayabilecek. Tesis çok muazzam olacak. Mutfakta kulüp kendi ekmeğini pişirebilecek.Milli takımrahatlıkla konaklayabilecek. SPA merkezi tamamen orijinal. Sauna, jakuzi, açık-kapalı yüzme havuzu., tedavi odaları, masaj odaları, fitness salonu yan yana. Sinema ve konferans salonumevcut. ”

Yetenekli gençler eğitilecek

Kayserispor 'da tesisleşme sürecek gibi görünüyor. Kulüp, tesislerin yanındaki huzurevine göz koymuş durumda. Belediye 'ye, “Bu huzurevinin daha modernini başka yerde yapalım ” teklifi verilmiş ve olumlu görülmüş. Amaç, tesisin yanına yabancı dilde eğitim veren bir okul yapmak. Türkiye 'deki ve dünyadaki yetenekli futbolcuları genç yaşta toplayıp burada eğitmek.Aynı zamanda İçAnadolu 'daki yabancı dilde eğtimi veren okul problemini çözmek.

'Bu paraya futbolcu alıp şov yapabilirdik! ”

Kayserispor Başkanı Recep Mamur, tesisin işleriyle bizzat ilgileniyor.Mamur “İşi bir müteahhide vermedik. Taşındanmusluğuna kadar seçiyorum. Ömür boyu burada kalmayacağız. Bir eserimiz olsun istedik. Tesise harcanan paralarla 3-4 futbolcu alıp kendi adımızdan daha çok bahsettirebilirdik. şžu anki tesisler altyapıya bırakılacak. Bu tesisi elden geçirdik. O kadar iyi hale getirdik ki,milli takımKayseri 'ye geldiğinde Hilton 'da kalmadı, burayı tercih etti ” dedi.

Başkan'ın kombine sitemi

Kulüp Başkanı Recep Mamur, üzülüyor ama itiraf etme cesaretini de gösteriyor: “Maalesef Kayseri bir futbol şehri değil ” Gerekçesini şöyle açıklıyor: “Stadımız yeni. Takımımız iyi. Ama ben kendi kişisel girişimlerimle 6-7 bin kombine sattım. Taraftarın kendi isteğiyle gelip aldığı kart sayısı 400 civarında. ” Mamur, zaman zaman yıprandığını ve kulübe küskünlük yaşadığını da ifade etti.

Ancak kopamadığını belirtip “Yapılan tesis aklımıza geliyor. 17 yaşındaki Okay aklımıza geliyor. Okay 'ı Altay 'dan 1milyon euroya aldık. Üç büyükler istedi, alamadı. Tesis gibi onun da geleceğini görmek istiyorsun, yeniden devamediyorsun. İnsan diktiği ağaca kıyamıyor. Süleyman Hurma ile 7 yıldır birlikte çalışıyoruz. Kendisiyle birbirimizden çok şey öğrendik. Bu işi yaparsak, birlikte yapmaya devamedeceğiz ” dedi.
Bugün


Geri Dön