19 / 03 / 2024

Kayseri'ye kurulacak istinaf mahkemesinin yapı ruhsatı alındı!

Kayseri'ye kurulacak istinaf mahkemesinin yapı ruhsatı alındı!

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Veteriner Fakültesi’ nin Sümer Mahallesi eski kampüsündeki alana istinaf mahkemesinin kurulabilmesine imkan sağlayacak tarzda imar planı yapıldığını ifade etti...




Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Kayseri’ye kurulacak İstinaf Mahkemesi'nde inşaatın başlamasına imkan sağlayacak yapı ruhsatını verdiklerini söyledi. 


Sürekli gelişen, genişleyen Kayseri’nin önünü ve ufkunu açacak her adımı hemen atmak için yoğun gayret gösterdiklerini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, ”Kayseri gelişirken nüfusu da doğru oranda artmaktadır. Bu gelişim, komşu ve çevre illerin de Kayseri'yi merkez olarak görmesini doğurmaktadır. Kayseri'deki gelişimle birlikte çevrenin bu çekim alanı içinde yer almasıyla oluşan ortamda hukuki ve adalet mekanizmasındaki olayların sayısı da artıyor. Hukuk çevresi de bu gelişmelere paralel olarak gelişiyor. Kayseri, yeni adalet sarayına kavuştu, sıradaki istinaf mahkemesi de önemli bir ihtiyaç olarak Kayseri’nin gündemine girdi”. dedi. 


Başkan Bekir Yıldız, Veteriner Fakültesi’nin Sümer Mahallesi eski kampüsündeki alana istinaf mahkemesinin kurulabilmesine imkan sağlayacak tarzda imar planı yapıldığını hatırlattı. Yıldız, ”20 bin metrekarelik alana; bodrum, zemin ve 4 kat olmak üzere toplam 6 kat üzerinden 48 bin metrekarelik inşaat alanlı ruhsat verildi. Mahkemenin inşaat sürecinin lokomotifi harekete başladı. Kısa zamanda da hayata geçeceğini ve hizmete başlayacağını ümit ediyorum.” şeklinde bilgi verdi. 


Malatya Gerçek


Geri Dön