25 / 04 / 2024

Kayseri'ye sağlık kampüsü yapılacak!

Kayseri'ye sağlık kampüsü yapılacak!

Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı Daire Başkanlığı, Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde entegre sağlık kampüsünün yapım işleri ile ürün ve hizmetlerinde, yerli ve yabancı firmalar arasında ön yeterlilik değerlendirmesi yapacak



 

Proje genel olarak bin 48 yataklı eğitim araştırma hastanesi, 200 yataklı  fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, 200 yataklı psikiyatri hastanesi ve 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi olmak üzere toplam bin 548 yataklı bir sağlık tesisi yatırımını kapsayacak. Yüklenici söz konusu projenin finansmanı, uygulama projesi, tasarımı, inşaatı, medikal cihazlar ve diğer ekipmanın tedariki ve tesis için gerekli mefruşatı sağlayacak.

Yüklenici ayrıca tesislerin bakım ve onarımı, görüntüleme, laboratuvar ve diğer tıbbi destek hizmetleri ile bilgi işlem, sterilizasyon, çamaşır, temizlik, güvenlik ve yemek dahil olmak üzere destek hizmetlerinin sunumunu, sağlık hizmetleriyle uyumlu ve bakanlık onayını alacak ticari alanların yapım ve işletilmesini de üstlenecek.

Kamu özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek olan projenin yapım dönemi, 3 yıl olarak belirlenirken, işletme dönemi de 25 yıl kadar olacak. Ön yeterlik değerlendirmesi, başvuru koşullarını karşılayan yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak. Ön yeterlik değerlendirilmesi sonucu yeterliği tespit edilen tüm adaylar, ihalede teklif vermeye davet edilecek. Katılımcılar ön yeterlik dokümanını Sağlık Bakanlığından bedeli mukabili satın alabilecekler. Ön yeterlik başvuruları, 15 Eylül 2009 tarihinde saat 14.00'e kadar Sağlık Bakanlığına verilecek. Bu arada söz konusu projenin ihalesi, belli istekliler arasında ihale usulüyle yapılacak.
AA


Geri Dön