25 / 04 / 2024

Kayseri'ye yeni hastane müjdesi!

Kayseri'ye yeni hastane müjdesi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İldem-Beyazşehir-TOKİ bölgesinde hayata geçirilecek olan hastane için çalışmalarını sürdürüyor.




Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İldem-Beyazşehir-TOKİ bölgesinde inşa edilecek hastane için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Çelik, hastanenin yapılması düşünülen ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçen arsayı inceledi.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin doğusunun hastane ihtiyacını iki hafta önce Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a ifade etmişti. Konuşmasında şehrin doğusunda yoğunlaşan nüfustan bahseden Başkan Mustafa Çelik, hastane arsası ile ilgili planlamayı kısa sürede tamamlayabileceklerini söylemişti.



“İHTİYAÇLARA GÖRE ŞEHRİ PLANLIYORUZ”

Hastanenin yapılacağı arsayı inceleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik konuyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: “Bölgesel baktığımızda yaklaşık 300 bin nüfusun ortasında bir kamu arazisini hastane için planladık. İlgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla yazışmalarımızı yaparak meclisimizden geçirdik. 200 bin nüfus küçük gibi görünüyor; ama Kırşehir, Niğde ve Nevşehir’den daha büyük bir nüfus bu bölgede yaşıyor. Buradaki insanları sağlık ihtiyaçları için 30 kilometre batıya götürmek yanlış olur. Birinci hedefimiz Şehir Hastanesi’nin tamamlanıp hizmete açılması. Hemen arkasından bu bölgede en az 400 yataklı bir hastanenin planlanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak yeri hazırladık ve üzerimize düşeni yaptık. 50 dönümlük bir araziyi hastane yeri için planladık. Şu anda hizmet veren Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yeri de 50 dönüm. Dolayısıyla yeterli bir araziyi planlamış olduk. İnşallah bundan sonra Ankara’da bakanlarımız ve milletvekillerimiz işleri takip edecekler. Biz de üzerimize düşeni yapacağız. Önemli olan daha sağlıklı nesiller için şehri şimdiden planlamak” diye konuştu. 


Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön