26 / 04 / 2024

Kayseri'ye yeni turizm master planı!

Kayseri'ye yeni turizm master planı!

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, “Kayseri bölgesine yeni yapılan Erciyes Turizm Master Planı’nı ilgiyle takip ediyoruz ve bölge turizmine çok olumlu etkileri olacağını düşünüyoruz” dedi.





Çilsal, Kayseri’de düzenlenen toplantıda şunları söyledi: “Anadolu’da tur düzenlediğimiz destinasyonların sadece birer gezi merkezi değil binlerce yıldır süren insanlık gelişiminin önemli mihenk taşı bölgeleri olduğunu düşünüyoruz. Kayseri de Orta Anadolu’nun en önemli kültürel bölgelerinden biri. Tarihi eserleri, mimarisi ve mutfağıyla tüm dünya için bir cazibe merkezi haline gelebilecek Kayseri’de bulunmaktan çok mutluyuz.  şeklinde konuştu.


Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 300 milyon euro bütçe ile projelendirilen Erciyes Turizm Master Planı’nın bölgeye yapacağı katkı ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 2005 yılında başlayan projede sona gelindiğini ve dünyanın en iyi kayak merkezlerinden birine sahip olacak Kayseri’nin potansiyelinin bu projeyle hayata geçeceğini belirtti.


Talas Belediye Başkanı Mustafa Talancıoğlu da Talas’ın tarihi dokusuyla ilgili bilgi vererek her geçen sene daha fazla sayıda misafir ağırladıklarını ve önümüzdeki dönemde tüm gezi meraklılarını Talas’a beklediklerini belirtti. Türkiye’nin en uzun kayak pistini barındıran Erciyes Dağı’na, Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi projesi kapsamında 2005’ten bu yana altyapı çalışmaları, yollar, kanalizasyonlar, pistler ve mekanik tesisleri içeren 150 milyon euro değerinde yatırım yapıldı.


Toplamı 40 kilometreyi bulan son teknoloji ürünü teleferik hatları, 200 kilometreyi bulan uluslararası standartlarda ve değişik zorluk derecelerinde kayak pistleri, tüm yaz ve kış doğa sporlarının rahatlıkla yapılabileceği tesisler bölgede 3 bin kişilik istihdam sağlayacak. 


Milliyet 



Geri Dön