26 / 04 / 2024

Kazakistan EXPO 2017'ye hazırlanıyor!

Kazakistan EXPO 2017'ye hazırlanıyor!

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak EXPO 2017'ye ilişkin kompleksin inşası Cumhurbaşkan Nursultan Nazarbayev'in katıldığı törenle başladı. EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor.



Nazarbayev Üniversitesindeki törende Cumhurbaşkanı Nazarbayev, başkentin yeni merkezi olacak Expo 2017 kompleksinin tamamlanmasıyla Astana'nın eşsiz, inovatif ve ilgi çekici tesislere kavuşacağını anlattı. 


Nazarbayev, üniversite içindeki tesisin yeşil enerjiyle çalışacağını, öğrencilerin yeni teknoloji geliştirme çalışmalarında da bulunacağını kaydetti. 


EXPO, Dünya Kupası ve olimpiyattan sonra dünyada ekonomik ve kültürel etki oluşturan üçüncü en büyük organizasyon olarak gösteriliyor. 

EXPO 2017 için Kazakistan tarafından geçen yıl başında açılan uluslararası yarışmayı İngiliz kentsel tasarım şirketi AEDAS ve Avustralyalı AECOM ile Kazak şirketi BI Group'un sunduğu "Yeşil Semt" projesi kazanmıştı. 


Maliyetinin 370 milyon dolar olması beklenen Yeşil Semt'de ilk tesislerin 2015'te açılması planlanıyor. 


Orta Asya ülkelerinde düzenlenecek en büyük fuar olma özelliği taşıyacak EXPO 2017 dolayısıyla, 3 ayda yaklaşık 5 milyon ziyaretçinin Astana'ya gelmesi bekleniyor. 


Kazakistan, 22 Kasım 2012'de Paris'te yapılan oylamada Brezilya, Kanada ve Rusya'nın aralarında bulunduğu 161 ülkeyi geride bırakarak EXPO 2017'ye evsahipliği yapmaya hak kazanmıştı. 


Ticaret Gazetesi


Geri Dön