20 / 04 / 2024

Kazan'da icradan satılık fabrika...5 milyon 94 bin TL!

 Kazan'da icradan satılık fabrika...5 milyon 94 bin TL!

Ankara'nın Kazan ilçesinde icradan satılık fabrika...



TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

Kazan ilçesi, Saray Mahallesi 6 ada 2 parselde kayıtlı, 17.760,0Ûm2.alanlt, kargir fabrika ve arsası. Taşınmaz Ankara-îstanbul Karayolunun gidiş istikametine göre solunda (batı) kalmaktadır, Anayola cepheli, anayoldan girişi mevcuttur. Arsa üazerinde prefabrik karkas sistemle inşa edilmiş tek katlı, 2935m2.inşaat alanlı fabrika binası; 53m2alanlı, tek katlı yığma sistemli idare binası; fabrikaya bitişik 869m2.inşaat alanlı, demir profilli, demir makaslı üstü trapez galvaniz saçlı sundurma binası; fabrikanın güney köşe kısmında fabrikaya bitişik olarak 83m2.inşaat alanlı tek katlı yığma, su deposu-boyahane; su deposu-boyahaneye bitişik 80m2.alanlı, tek katlı yığma depo binası; depo binasının doğusunda 96m2.alan!ı 3 tarafı tuğla, fin yüzü saç olan yığma hammadde depo binası; fabrikanın güneyinde, fabrikaya bitişik 60m2.alanlı dış cephede saç kapısı olan tek katlı çatısı beton 2 wc birimi olan soyunma odası; fabrikanın ön (doğu9 tarafında 120m2.atanlı, tek katlı, 2 oda, l salon, antre, mutfak, wc-banyo!u lojman binası bulunmaktadır. Fabrika önü ve çevresinde 1715m2.alanda beton parke kilit taşı, yol kenarlarında bordürieri dahil yapılıdır. Arsa üzerinde muhtelif yaş ve cinslerde ağaçlar bulunmaktadır.


Üzerindekilerle birlikte muhammen bedeli; 5.094,9i 2,00TL.bedelIe bir borçtan dolayı satılacaktır.

İMAR DURUMU : Belediyeden gelen yazıda aynk nizam, Emsal: 0,50; Hmax: Serbest; sanayi alanı olduğu bildirilmiştir.


Satış şartlan:

1- Satış 02.1U012 günü, 10.00 -10.10 saatleri arasında Kazan Belediyesi Ana Hizmet Binası Santral Odasında;

açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60’ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saldı kalmak şartiyle 12.11.2012 günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle Ikla bedelle alıcı çılqpzsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında nakit pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Katma Değer Vergisi, İhale Damga Vergisi, alıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı satın alana ait olacaktır. Birikmiş emlak vergi borçları, Tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu pyrimenkul üzerindeki haklarını özellikle feiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelini derhal veya İİK. 130.maddesine göre verilen süre içerisinde ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı fesh olunarak, kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arzetmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin IİK.129.maddesindeki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz eh çok artırana ihale edilir, ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden miiteselsilen sorumludur. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın icra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/1073 Tal. sayılı dosya numarasıyla müdürlüpmüze başvurmaları ilân olunur.

(İİK m.126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64’e karşılık gelmektedir,

(Basın No: 54854 www.bik.gov.tr) 


Resmi ilanlar:


 www.ilan.gov.tr’de

Detaylı bilgi için tıklayın



Geri Dön