19 / 04 / 2024

Kazan'da kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Kazan'da kentsel dönüşümün temeli atıldı!

Kazan'a yepyeni bir kimlik kazandıracak olan Satı Kadın Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk adım atıldı. Kazan'ın geleceğe dönük yüzü olan proje ile prestijli ve ayrıcalıklı bir hayatın kapıları aralanıyor...



Kazan'a yepyeni bir kimlik kazandıracak olan Satı Kadın Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk adım atıldı. Kazan'ın geleceğe dönük yüzü olan proje ile prestijli ve ayrıcalıklı bir hayatın kapıları aralanıyor. 


Eski Kazan olarak bilinen Ulu Cami ve Satı Kadın Müze Ev yakınında bulunan ve bir kısmı uzun zamandır kullanılmayan 15 bina, Satı Kadın Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, iş makineleri ile yıkıldı. Meydana gelen moloz kamyonlarla kaldırıldı. Alan iş makineleriyle temizlenerek düzeltildi. Yıkım sırasında zabıta ve polis de hazır bulundu. 


BAŞKAN ERTÜRK, ALANDA İNCELEMELERDE BULUNDU 


Alanda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, 10 yılda çok mesafe aldıklarını, bu dev projeyle Kazan'ın tarihi merkezinin canlanacağını, yepyeni bir kimlik kazanacağını kaydetti. 


Termal Otel Kongre ve Sağlık Merkezi, Ova Çayı Gezinti Alanı, Yarı Olimpik Yüzme Havuzları, Bocceden voleybola, futbola sportif tesisleriyle Kazan'ın sosyal manada da hızla geliştiğini belirten Ertürk, "Huzur şehri Kazan bu dev projeyle, büyük şehrin stresinden kaçanların ilk tercihi olacaktır. Burada rezidanslar, ticaret merkezi, kapalı otopark, kapalı pazar yeri, yaya yolları, sosyal donatı ve çocuk oyun alanları ile modern, ferah ve estetik bir yaşam alanı kuracağız. 


Kazan'ın geleceğe dönük yüzü olan bu proje ile aynı zamanda halkımıza prestijli ve ayrıcalıklı bir hayatın kapılarını da açacağız" şeklinde konuştu. 


Kentsel dönüşüm projesi, Satı Kadın Mahallesi Sancak Caddesi ve GMK caddelerinin merkez bölümü, pazar alanı, eski Satı Kadın yerleşim alanı ile eski sanayiyi kapsıyor. 


Haber Vaktim 


Geri Dön