26 / 04 / 2024

Kazanlı-Tarsus Sahil Projesi'nin temeli gelecek yıl atılacak!

Kazanlı-Tarsus Sahil Projesi'nin temeli gelecek yıl atılacak!

Gelecek yıl  temelleri atılacak olan Kazanlı-Tarsus Sahil Projesi ile Mersin"in Tarsus  ilçesinin, Akdeniz"de turizmin başkenti olarak bilinen Antalya"ya rakip olacağı  bildirildi



Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, Kazanlı-Tarsus-Seyhan arasındaki 14 kilometre uzunluğundaki  turizm bölgesinde, yatırım yapmak için aralarında Fenerbahçe Kulübü ikinci  başkanı işadamı Nihat Özdemir"in sahibi olduğu Limak şžirketler Grubunun da  bulunduğu 5 firmanın, 12 parsel arsa satın aldığını anımsattı.
               
Karagözlü, yatırım izni verilen Peta Mühendislik Sanayi ve Ticaret Aşž"ye  1, Aram İnşaat Elektrik İthalat İhracat şirketine 1, İç çeçen şirketine 3, Limak  şžirketler Grubu"na 3, Özaltın İnşaat şirketine ise 4 parselin tahsis edildiğini  bildirdi.
               
Karagözlü, yatırım için ön izin alınan kamu arazisinin toplamının 2  milyon 928 bin 713 metrekare olduğunu ifade etti.
               
Turizm bölgesindeki 12 kilometrelik yolun yapım çalışmalarının devam  ettiğini anlatan Karagözlü, yolun tamamlanmasının ardından firmaların 2011 yılı  içerisinde yapacakları tesislerin temellerini atmaya başlayacaklarını belirtti.
               
Karagözlü, Kazanlı-Tarsus-Seyhan arasındaki 14 kilometre uzunluğundaki  turizm bölgesinde, yurt içi ve yurt dışına hitap edecek kapasitede turistik  tesislerin yapılacağını vurguladı.
               
Yapılacak tesislerin içerisinde 200 yataklı sağlıklı yaşam merkezinin  yanı sıra bir hastane ile yaklaşık 8 bin yatak kapasiteli 5 yıldızlı tatil  köyleri ve otellerin bulunacağını anlatan Karagözlü, ayrıca kongre ve sergi  merkezleri ile golf sahalarının yer alacağını bildirdi.
               
-'DÜNYANIN GÖZÜ BÖLGEYE çEVRİLECEK'-
               
Karagözlü, bu yatırımların Tarsus"a mutlaka yapılması gerektiğini ifade  ederek, 'Yapılacak yatırımlarla sadece Mersin"in değil Adana"nın da çehresi  değişecek. Projenin tamamlanmasıyla Tarsus, Akdeniz"de turizmin başkenti olarak  bilinen Antalya"ya rakip olacak ve dünyanın gözü bölgeye çevrilecek' dedi.
               
Ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda yöreye büyük katkıda bulunacak  projenin tamamlanmasıyla 5 bin kişiye direkt dolaylı olarak 20 bine yakın kişiye  istihdam olanağı sağlanacağını ifade eden Karagözlü, ekonomiye yıllık katkısının  ise 150 milyon dolar civarında olacağını sözlerine ekledi.
               
Bu arada, 12 parselde yapılacak yatırımların toplam maliyetlerinin 2009  fiyatları ile 600 milyon lira civarında olacağı öğrenildi.
AA


Geri Dön