28 / 03 / 2024

Kazım Arslan: Yeni Yozgat için çalışmalara başladık!

Kazım Arslan: Yeni Yozgat için çalışmalara başladık!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yeni Yozgat için çalışmalara başladıklarını söyledi. 30 Mart yerel seçimleri öncesi Yozgat'ı Yeni Yozgat projesiyle geliştireceklerini sözünü verdi.



Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yeni Yozgat için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

30 Mart yerel seçimleri öncesi Yozgat'ı Yeni Yozgat projesiyle geliştireceklerini sözünü verdiklerini hatırlatan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arşları, "Bu çalışmalara start verdik. Öncelikli olarak Sarıhacılı ve Divanlı köylerini mahalle olarak belediyemize bağladık. Şimdi tse  TOKİ  Konutlarından Sarıhacılı köyü üzerine bir bulvar çalışması başlattık. Araçlarımız şuanda çalışmalarını sürdürüyor, TOKİ konutlarından Sarıhacılı köyüne açacağımız bulvar bin 250 metre uzunluğunda ve  Ankara  yoluna bağlanacak, Daha sonra buranın altyapısın oluşturup yeni konut alanları açacağız" dedi. 


Şehir merkezinde de Yeni Yozgat için çalışmaların başlayacağını vurgulayan Arslan, "Meydan, TOl Çarşı, Sebze Hali ve Büyük Cami çevresi projelerimiz var. Projeler üzerinde çalışmalar sürüyor ve bu sene özellikle Sebze Hali projesine başlayacağız. Meydan projemizde ise Cumhuriyet Meydanına bakan binalara modern gjydirmeter yapılacak. Bu projemiz de tamamlanmak üzeredir. İnşallah bu proje ile meydan ve çevresi modern bir görünüme kavuşacak. 


Büyük Sinema'da çalışmalarımız olacak" diye konuştu. 

Şehir en büyük problemleri arasında gösterilen otopark konusunda önce zihniyetlerin değişmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Arslan, 'Sürücülerimizin çoğu, 'aracımı park edeyim ve akşama kadar orada beklesin ve ücret alınmasın' zihniyetini taşıyor. Bu zihniyet ile otopark sorununu çözümlenmesi mümkün değildir. Biz belediye olarak vatandaşımız aracını bir iki saat park elsin işini bitirip aracını alsın istiyoruz. 


Yozgat'ta 25 bin araç var


Şehir merkezinde ise 500-600 aracın park edebileceği yer bulunmakta. Bu 500-600 araç her gün aynı yere park edip akşama kadar aracını almaz ise diğer araçların şehir merkezine inmemesi gerekiyor. Bu yüzden sürücülerimizden biz araçlarını bir iki saatlik park yapmasını ve işleri bittikten sonra araçlannı kaldırmalarını istiyoruz Belediye olarak 25 bin aracın hepsine otopark yapmamız mümkün değildir" diye konuştu.


Haber 38


Geri Dön