29 / 03 / 2024

Kazım Erten: İzmir Demokrasi Üniversitesi Karabağlar'da kurulsun!

Kazım Erten: İzmir Demokrasi Üniversitesi Karabağlar'da kurulsun!

Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal'ı ziyaret eden AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin Karabağlar'da kurulmasını istedi.



AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, yönetim kurulu üyeleriyle Anadolu Ajansı  İzmir  Bölge Müdürü Ahmet Caner Baysal'ı ziyaret etti.


AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Erten, ilçelerinin İzmir'in seçmen nüfusu olarak en büyük, nüfus olarak da Türkiye'deki 40'ı aşkın kentten dana fazla nüfusa sahip olduğunu anlattı.


Karabağlar'da ciddi bir planlama sorununun bulunduğunu, ilçede büyük bir üretim tesisinin, organize sanayi bölgesinin, fabrikaları bulunmadığını dile getiren Erten, "Karabağlar Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm alanı" dedi.


Kentsel dönüşüme sadece inşaat olarak bakmadıklarını belirten Erten, sosyo kültürel dönüşümün de önemine dikkati çekerek, bu konuda üniversitenin önemine vurgu yaptı.


Darbe girişiminden önce de İzmir'e bir demokrasi üniversitesi fikrinin olduğunu, 15 Temmuz'dan sonra kentte İzmir Demokrasi Üniversitesinin kurulduğunu anımsatan Erten, şöyle konuştu:


"İzmir Demokrasi Üniversitesi kuruldu ve Karabağlar ilçe sınırlarındaki eski İzmir Üniversitesinin yerleşkesi tahsis edildi. Sınırlarımız içinde 500 dönümün üzerinde ana yerleşke olabilecek birkaç alternatifimiz var. Hedefimiz, üniversiteyle birlikte ilçenin sosyo kültürel yaşamı ile kentsel dönüşümünün birlikte götürülmesi. Yerleşke Karabağlar'da kurulursa ilçeye bir aktivasyon getirir diye düşünüyorum. Bu konudaki taleplerimizi Sayın Başbakanımız ve diğer yetkililerle paylaşıyoruz.


Menderes'te turizm, Torbalı'da otomasyonla ilgili bir bölüm kurulabilir, rektörlük binası Karabağlar sınırları içerisinde ama yerleşkesinin de burada olmasını istiyoruz. O konuda çaba gösteriyoruz. Karabağlar'ın düzgün planlanması adına da bu önemli."


Erten, Karabağlar'ın Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanların yaşadığı bir ilçe olduğunu, temsil, adalet noktasında iyi bir yönetim oluşturarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.


Milliyet


Geri Dön