28 / 03 / 2024

Kazım Yücel: Kentsel dönüşüm önemli bir konu!

Kazım Yücel: Kentsel dönüşüm önemli bir konu!

Kazım Yücel, Belediye Meclis toplantısında söz alarak, kentsel dönüşümle ilgili Ahi Evran Mahallesi sakinlerinin kaygılarını dile getirdi. Kazım Yücel 'Kentsel dönüşüm önemli bir konu' dedi.



Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, Belediye Meclis toplantısında söz alarak, kentsel dönüşümle ilgili Ahi Evran Mahallesi sakinlerinin kaygılarını dile getirdi. Yücel, Kocasinan İlçesinde kentsel dönüşüme gidiyoruz, iki buçuklar şu anda kol geziyor dedi. 

Kocasinan Belediye Meclisinde söz alarak Kentsel Dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel Ahi Evran Mahallesindeki halkın Kentsel Dönüşüm konusunda bir hayli kaygılı olduğunu dile getirdi. Ahievran Mahallesinde birçok vatandaşla görüştüğünü söyleyen Yücel, bu görüştüğümüz arkadaşlarımızın bazıları "etmeyin gadanızı alanMMMtorı [tepgıffl Kocasinan Belediye Medisinde söz alarak Kentsel Dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunan MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel Ahi Evran Mahallesindeki halkın Kentsel Dönüşüm konusunda bir hayli kaygılı olduğunu dile getirdi. 

yım, kurbanınız olayım, ben belediyede çalışıyorum, ben maliyede çalışıyorum. Bak güçlü bir parti var karşımızda, işimizden gücümüzden oluruz diyor". Ben bu arkadaşlarımla oturup dertlerini dinledim. Siz konuşun bizde sorunlarınızı meclise taşıyalım dedim. Sonuçta Türkiye de bu konuda kitlendi. Ağa oğulları olsun, Simpaşlar olsun, YDA'lar olsun, meşhur son dönemlerin müteahhitleri oluştu. 

Ahievran, Bekir Yıldız başkan döneminde telaffuz edildi, Mustafa Çelik başkanın bir başlangıcı değildi diyorlar, bu başlangıç neticesinde biz akşam eve geliyoruz evde insanlar, müteahhitler işte diğer rant sahibi arkadaşlar arsa satıyormuşsunuz biz burayı alacağız ne istiyorsun diyorlar. Biz burayı satmıyoruz ki, adamlar aracı olarak damadımızı bulup geliyorlar, damadı gönderiyoruz bu kez de dünürü getiriyorlar. 

Siz farkında değilsiniz ama biz her gün alım satım içerisine giriyoruz diyorlar. Biz vermiyoruz diyorlar ama yan komşum bu sefer sen vermiyorsun burayı da kitliyorsun diyor. Şimdi bu halkıN söylediği konu bu. Halk şaşkın, halk bilinçsiz. Meclis bu konuda hiçbir uyarıda bulunmamış. İyilik yaptığını gösteriyor, muhtemelen, bu iyilik deniliyor çünkü halk burada bilinçsin. 

Metrekaresinin ne gibi bir daire ettiğinin de farkında değil. [Ben Google'den acizane ölç 300 bin metre civarında bil* Ahievran geliyor. Bakanlık şimdi bu tür yerlerde çok babayiğit, jçok cömert. Mustafa Çelik Ba$ geçtiğimiz günlerde dedi kadaşlar muhtemelen bu1 bakanlar kurulunda Ahie geçecek. Şimdi burada kadaşların bir takım parsel! yerler almaları ile ilgili or arkadaşların sıkıntıları vâri Buradaki arkadaşların çoğu bilgiye sahip değiller. Yani adamın bin metrekaresi var adama siz iki artı birde verseniz yani art k baskıya gelmiş kabul diyecek. 

Bizim meclisimizden şöyle bir ricamız var. Kentsel Dönüşüm Rantsal dönüşüm değildir. 

Bakan Bayraktarda aynışııjıı söyledi. Ama 17 Aralık'tah sonra ne olduysa biranda bu bizim meşhur müteahhitlerde bir değişim oldu sancılanma oldu. 

Sonuç itibariyle vatandaş bilgisiz. Biz ne yapıyoruz y^lki istemenize kefalet ediyoruz. Oy birliği yapıyoruz. Doğru değimli burada. O zaman sadece ^etki istiyoruz değil, yetki istenmesine de biz iştirak ediyorüzl Bununda açıklanmasında fayda var. Bu mecliste öncelikle konu şudur. Komisyonda görüşülür mecliste ne yapacağınız ne istediğiniz yolumuzun ne olacağı bizimde bilgimiz dâhilinde olur. 

bizde deriz ki atılan adımlardan bizimde terettübümüz yok gönlümüz rahat bizde destekliyoruz dememiz lazım. Şimdi Kentsel dönüşüme gidiyoruz, iki buçuklar şu anda kol geziyor. Örnek veriyorum ve sizde bunu belgeleyin 18 bin metrekare tabanda arsası olan yere 60 bin metrekare inşaat alanı var. Bakanlar Kayseri istanbul diye bakmaz konuya. Çözün diye bakıyor konuya. Peki, neyle çözülür. Örneğin arkadaşlar dert yanıyor, Melikgazi belediyesinde küçük Mustafa mahallesinin sorunu var. Belediyedekilerin bilgisi de var, ama çözemiyorlar. Aslında bende duyuyorum, bende üzülüyorum. Bura nasıl çözülecek. 

Bakanlık ne yapacak. Buradaki sorun yüzyıllarca böyle kalmayacak. O bakanlık cesaretli Sayın Albayrak döneminde olduğu gibi basacak imzayı burayı çözecek. Başka yolu yok. 

Onun için iki buçuklar sizin tuhafınıza g'tmesin. Ben tescil ederim bunu. Ama beşler altılar da olacağı yerler var". 


yeni haber Kayseri


Geri Dön