18 / 04 / 2024

Kazım Yücel: Türkiye çürük binalardan kurtulmalı!

Kazım Yücel: Türkiye çürük binalardan kurtulmalı!

MHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Yücel:"Meydana gelen acı olaylardan sonra Türkiye'nin artık riskli yapıları, değişmesi gereken binaları değişmemiz ile alakalı gündem maddeleri ve bu sorunların giderilmesiyle alakalı konular geliyor." dedi.



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, kentsel dönüşüm projesinin desteklediklerini söyleyerek, "Kentsel dönüşümle alakalı almış olduğunuz kararlar sadece meclisimizde değil sizin diğer toplantılarınız da bizlerde bulunalım ve bizde fikirlerimizi söyleyelim" dedi.


TÜRKİYE OLARAK ÇÜRÜK BİNALARDAN KURTULMALIYIZ


MHP Kocasinan Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Yücel, "2016 yılının ilk meclis toplantısını Kocasinan Belediyesi'nde gerçekleştirdik. Kocasinan Belediye Meclisi'nde ki bugün yaptığımız görüşmelerde 15 asıl 1 'de ek madde olmak üzere 16 maddeden ibaret olan bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı da görüşülen konuların bir çoğu zaten komisyonlara intikal eden konulardır. 


Komisyon toplantılarında da ağırlıkla konuyu irdeliyoruz, inceliyoruz ve sonuçlandırıyoruz. Meclise ise sadece bizim evet veya hayırlarımız için geliyor. Bunun haricinde bugün ki toplantılarımız da ve bir önceki toplantılarımız da Kocasinan bölgesinin kentsel dönüşüm noktasında ciddi alanların dönüşümleri işgal ediyor. 


Meydana gelen acı olaylardan sonra Türkiye'nin artık riskli yapıları, değişmesi gereken binaları değişmemiz ile alakalı gündem maddeleri ve bu sorunların giderilmesiyle alakalı konular geliyor. Kentsel dönüşümler gerçekleştirilmesi gereken konulardır" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ 

Yücel, "Bunlar için bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak AK Partili meclis üyelerine ve belediye başkanlarına da destek oluyoruz ve değişime yakın oluyoruz. Bununla alakalı ilerleyen zamanlarda ki tereddütlerimizi de asla unutmadan hatırlatıyoruz. Bin haneli bir oturum alanını biz kentsel dönüşüme alacağız diyorsak, burayı asgari 2 bin konuta taşımak zorundayız. Doğal olarak Kayseri'de çoğu yerlerin kentsel dönüşüme alınmasıyla birlikte şehir merkezinde de yüksek katlı binaların olmasına sebep oluyor. Bu da acaba ilerleyen zamanlar da Kayseri'mizin hava kirliliğini etkiler mi? Bu gelecekte Kayseri'nin ulaşımını etkiler mi? 


Şuan 1 milyon olan sadece Kayseri şehir nüfusu kentsel dönüşümler ile birlikte 1 buçuk milyona taşıyoruz. 1 buçuk milyon nüfusu yeni yollar, yeni sosyal tesisler veya park alanları oluşturmadan yapacak olursak bugün ki hava kirliliğinin 5 katı ile Kayseri karşılaşacaktır. Bunların önüne geçmek için 'Sayın başkanımız bu kentsel dönüşümle alakalı almış olduğunuz kararlar sadece meclisimizde değil, sizin diğer toplantılarınız da bizlerde bulunalım ve bizde fikirlerimizi söyleyelim' diyoruz" ifadelerini kullandı. 


Kayseri Maç Gazetesi


Geri Dön