24 / 04 / 2024

Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunun ihalesi 26 Ekim’de!

Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunun ihalesi 26 Ekim’de!

Marmaray projesinin bir benzeri olarak nitelendirilen, Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metro hattı için çalışmalar başladı. Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosu 26 Ekim’de ihaleye çıkarılıyor.




İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul trafiğini rahatlatacak, metro ve havaray projeleri için düğmeye bastı.  Marmaray  projesinin bir benzeri olarak nitelendirilen, Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metro hattı için çalışmalar başladı. Boğaz'ı Kuruçeşme-Beylerbeyi arasından geçecek olan 20 kilometrelik hat için gerekli hazırıklar tamamlandı. Kazlıçeşme- Söğütlüçeşme metro hattı ihalesi 26 Ekim'de gerçekleşecek.

İKİ AŞAMADAN OLUŞACAK

İstanbul Boğazı'nın altından geçecek ikinci metro hattının detaylarına Yeni Şafak ulaştı. Buna göre, metro hattı 2 aşamadan oluşuyor. İlk etap hattı Kazlıçeşme-Topkapı-Gaziosmanpaşa üzerinden devam edip 4. Levent'te son bulacak. 20 kilometre uzunluğundaki bu hatta 13 durak bulunacak. İlk çalışmalar da bu hat üzerinden başlayacak. Hattın ikinci etabı ise 4. Levent'ten Rasathane'ye, oradan da Rumelihisarı'na inerek, Kandilli'ye geçecek. Hat, Söğütlüçeşme'ye kadar uzanacak. Rumeli Hisarı ile Kandilli arası zeminin 30 metre altında tüp geçit inşa edilecek. Böylece İstanbul Boğazı ikinci Marmaray'a kavuşacak.

BAŞAKŞEHİR'E HAVARAY

Bu arada, Havaray'ın ihalelerinden biri olan İBB İstanbul Geneli Havaray Projesi 14 Kasım'da ihaleye çıkacak. 9 Kilometrelik Havaray Projesinde işin tarihi, 365 gün olarak belirlendi. Başakşehir ve Halkalı bölgeleri de havarayına kavuşacak. Sefaköy'den başlayıp Halkalı'dan geçerek Başakşehir'e gidecek olan havarayın İstanbul'da trafiği rahatlatması bekleniyor.



Yeni Şafak




Geri Dön