29 / 03 / 2024

KDV avantajı yabancılara konut satışını artırdı!

KDV avantajı yabancılara konut satışını artırdı!

Yabancıya konut satışları Haziran'da rekor seviyeye ulaştı. İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancılara konut satışını değerlendirdi.



FETÖ'nün hain darbe girişiminden sonra Türkiye'de konut alımında yavaşlama yaşandı. Konut satışları, 16 Nisan referandumunun ardından tekrar harekete geçti. 


Yabancıların Türkiye'deki konut alımı haziranda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24.8 ile 19 ayın en yüksek artışına ulaştı. Yabancıların Türkiye'den aldığı konut sayısı haziranda bin 926'ya ulaştı.


İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yabancılara konut satışını değerlendirdi. Durbakayım, "Sektör olarak bu artışı bekliyorduk. Çünkü, Mütekabiliyet Yasası kapsamında yabancı yatırımcılara sağlanan KDV avantajı ve yapısal destekler bu artış miktarını destekledi" diye konuştu.


Yabancı satış grafiğinde 3 aydır yaşanan artışın, 2015'teki 23 bin rekoruna doğru gidileceğini ifade eden Durbakayım, sektör olarak beklentilerinin sadece yabancıya satışların değil, toptan satışların da yine rekor seviyelere çıkması olduğunu söyledi.



Sabah


Geri Dön