29 / 03 / 2024

KDV düştü, Alfemo 120 kişiyi işe aldı

KDV düştü, Alfemo 120 kişiyi işe aldı

Türkiye'nin önde gelen mobilya markalarından Alfemo, sektörün kriz ortamında önünü açan KDV indirimini istihdama yansıtarak 120 kişiyi işe aldı



Alfemo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Davulcuoğlu, 2009'un 5 ayında yüzde 20 oranında büyüme yakaladıklarını, tesislerine 1.5 milyon dolarlık yatırım ek makine yatırımı yapacaklarını söyledi.

1.5 milyon dolarlık yatırım
KDV indiriminin sektöre pozitif olarak yansıdığını belirten Davulcuoğlu, "Sezonun açılması, krizin etkilerinin azalması ve KDV indirimi kararı üzerine nisanda yeni yatırım kararı aldık. Almanya'da katıldığımız bir fuardan 1.5 milyon dolarlık makine alımı yaptık. Bu yatırımla birlikte nisan sonundan itibaren yeni eleman alımına başladık. Çalışan sayımız 750'ye çıktı" diye konuştu.
KDV indiriminin 30 Haziran'da sona ereceğini, sektöre büyük bir ivme kazandıran bu kararın yıl sonuna kadar uzatılması halinde yeni yatırıma da başlatacaklarını vurgulayan Davulcuoğlu, bu yatırımın da 1.5 milyon dolar olacağını ve 150 kişiye daha iş vermek istediklerini aktardı.

20 yeni mağaza daha açacak
Kriz döneminde 7'si yurtdışı olmak üzere 20 mağaza açtıklarını, 20 yeni mağaza açmak içinde görüşmelerini sürdürdüklerini dile getiren Davulcuoğlu şöyle dedi:
"Türkiye'de de 500'e yakın noktada ürünlerimiz satılıyor. Yurtdışında da yüzlerce satış noktasında varız. Geçen yıl 10 milyon dolar ihracatımızı bu yıl yüzde 20 artırarak, 12 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz.
Şu anda 60 ülkeye ihracat yapıyoruz. Özellikle komşu ve yakın pazarlarda konsept mağazalarımızın sayısını artırmak için çalışıyoruz. Amacımız katma değeri daha da yüksek ürünlerle dış pazarlarda yer almak."
Banu Şen/Milliyet


Geri Dön