25 / 04 / 2024

KDV düzenlemeleri netleşti!

KDV düzenlemeleri netleşti!

KDV düzenlemeleri netleşti. İade sisteminden yararlanma koşulları hafifletildi. İndirimli teminat uygulaması sistemiyle gerekli koşulları sağlayan mükellefler, KDV iadelerini yüzde 100 yerine yüzde 4-8 teminat göstererek alabilecek.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, iki gün öncesinden duyurduğu KDV düzenlemeleri netleşti. Buna göre, iade sisteminden yararlanma koşulları hafifletildi. İndirimli teminat uygulaması sistemiyle gerekli koşulları sağlayan mükellefler, KDV iadelerini yüzde 100 yerine yüzde 4-8 teminat göstererek alabilecek. Şimşek, "Bu tebliğ ile mevzuattaki dağınıklığın giderilmesi, ihtilaf konusu alanların netleştirilmesi, iade süreçlerinin hızlandırılması ve haksız iadelerin önlenmesine yönelik önemli bir uygulamayı hayata geçirmiş olacağız" dedi. 


SAHTE İADELER ÖNLENECEK 

Tahsil edilen KDV'nin yüzde 20'sinin iade edildiğine değinen Şimşek, 2013'te tahsil edilen KDV'nin 124 milyar olduğunu, bunun 23 milyarının iade edildiğini söyledi. Şimşek, sahte belgeye dayalı KDV iadelerinin önlenmesi için uygulamaların düzenlendiğini belirtti. Soruları da yanıtlayan Şimşek, dev ihalelere garanti getirilmesi konusunda Hazine Müsteşarlığı'nın açıklama yapacağını vurguladı. Şimşek, bir soru önergesine verdiği yanıtta da 2013'te bedelli askerlikten gelen paranın 722.5 milyonunun şehit yakınları, gaziler, engelliler, muhtaç erbaş ve er aileleri için harcandığını dile getirdi. 



Sabah


Geri Dön