29 / 03 / 2024

KDV indirimi beklentileri karşılamaz

KDV indirimi beklentileri karşılamaz

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, konutta KDV indirimi konusunda hükümet tarafından yapılan açıklamayı değerlendirdi.



Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, konutta KDV indirimi konusunda hükümet tarafından yapılan açıklamayı değerlendirerek söz konusu düzenlemenin sadece 150 metrekarenin üzerindeki gayrimenkulleri ilgilendirdiğini belirterek bu düzenlemenin beklentileri karşılamayacağını ifade etti.
Konutta KDV'nin halihazırda 150 metrekarenin altındaki konutlar için yüzde 1 olarak uygulandığını ve 150 metrekarenin üzerindeki gayrimenkuller için alınan KDV oranının yüzde 18 olduğunu belirten Uğur Dumankaya, Türkiye'deki konut stokunun yüzde 95'inin 150 metrekarenin altındaki konutlardan oluştuğuna dikkat çekti ve söz konusu KDV indiriminin talep üzerinde etki yaratmasının mümkün olmayacağını söyledi.
Uğur Dumankaya, daha uzun soluklu bir bakış açısıyla oluşturulacak politikalar çerçevesinde konut üreticilerine yönelik maliyetlerin azaltılmasının ve üretici kalemlere ait vergi indirimleri yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerek, bu sayede dolaylı olarak tüketiciye de avantaj sağlanacağını söyledi.

Geri Dön