20 / 04 / 2024

Kdz.Ereğli'de mahkeme kararı ile açılan kavşak yeniden kapatıldı!

Kdz.Ereğli'de mahkeme kararı ile açılan kavşak yeniden kapatıldı!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, karayollarının daha önce mahkeme kararı ile açılan kavşağı trafiğe kapatmasına sert tepki gösterdi.



Kdz. Ereğli Şoförler, Otomobilciler ve Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Küçük, Gülüç ile Kepez Mahallesi arasında yapımı devam eden yol çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Küçük, Yol çalışmaları sırasında karayollarının Elmatepe, Göçmenler, Solak köyü yol ayrımı, Volkswagen kavşakları ile bazı mahallelerin gidişlerini kapatmasını değerlendirdi. 


Daha önce Ereğli Belediyesi tarafından trafiğe kapatıldıktan sonra Servis Minibüsleri Derneği’nin açtığı dava sonucu mahkeme kararı ile açılan Volkswagen kavşağının yeniden trafiğe kapatılmasını eleştiren Küçük “Şu anda Karayolları mahkeme kararına rağmen hangi kanuna göre kapattığına biz de anlam verebilmiş değiliz” dedi.


Kavşakların ve mahalle girişlerinin kapatılması ile yeni yapılan yol üzerinde trafik sıkışıklığı yaşandığını belirten Küçük Devrekyolayrımı’nda ki kavşağında genişletilmesini istedi. 


Küçük gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:


“Karayolları Kepez Potbaşı yolunu bitirmek üzere. Belediye ve Karayolları yol yapılırken bizleri de çağırdı. Bununla ilgili olarak yaptığımız toplantıda bize ’Proje böyle. Bazı cepler ve kavşaklar kapanacak. Proje bitip belediyeye teslime dildikten sonra yeni cepler ve yolları istediği yerden açacak. Son zamanlarda özellikle Volkswagen kavşağını bir kaç gün önce kapandı. Daha önce zaten bura da mahkeme kararı var. Karayollarının her halde bundan haberleri yok. Önceki dönem belediye başkanı bunu kapattı. Servisçiler mahkemeye verdi. Mahkemeyle açtırdı. Şu anda Karayolları mahkeme kararına rağmen hangi kanuna göre kapattığına biz de anlam verebilmiş değiliz. Zaten yeni yapılan köprünün altında ki kavşak çok dar ve insanlar zor duruma düşmektedir. Bu kavşakta teslim edildikten sonra genişletilmesi lazımdır. Bu kavşakların açılması lazım. Bir de bu yol teslim edildikten sonra 1 sene süresi varmış. 1 sene beklemeden belediyenin acilen belirli yerleri açması lazım. Şu anda çalışmalar devam ediyor. Trafikte sıkışıklık oluyor. Burası zaten şehir içi yolu. Bizim için, toplum için yol ne kadar açık olursa toplumu o kadar rahat yapar. Ama şu anda ne hikmetse yollar kapanıyor. Şirket çalışmalarını tamamladıktan sonra bir an önce yolları açması gerekiyor" diye konuştu.


Gülüç-Kepez arasında bir çok kavşak, mahalle girişi ile esnafların dükkanlarının önlerinin kapatılmasına vatandaşlarda tepki göstererek, bir an önce açılmasını istedi.



Hürriyet Yerel





Geri Dön