25 / 04 / 2024

Keçiören Atapark Mahallesi’ni 'elektrik' çarptı!

Keçiören Atapark Mahallesi’ni 'elektrik' çarptı!

Abonelikleri yapılmadığı için yeni binalarında tek sayaçtan ortak şantiye elektriği kullanan Atapark Mahallesi sakinleri arasında fatura krizi çıktı. Üç yıldır abonelik yaptıramayan mahalleli isyan etti.



Abonelikleri yapılmadığı için yeni binalarında tek sayaçtan ortak şantiye elektriği kullanan Atapark Mahallesi sakinleri arasında fatura krizi çıktı. Üç yıldır elektrik aboneliği yaptıramayan mahalleli isyan etti.


Gecekondu dönüşümünün ardından yeni binaların yapıldığı Keçiören Atapark Mahallesi’nde yaşamaya başlayan vatandaşlar, elektrik sorunu nedeniyle isyan etti. Abonelikleri yapılmadığı için tek sayaçtan şantiye elektriğini ortak kullanmak zorunda kalan vatandaşlar bu durumun hakkaniyetsiz olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi. Elektrik akımının düşük gelmesi nedeniyle de mağdur olduklarını ifade eden vatandaşlar, 3 yıldır yaşadıkları sorunun çözülmesini istedi.


ÇOK KULLANDIN TARTIŞMASI


Apartman sakinleri arasında tartışmaların olduğunu kaydeden Mehmet Yılmaz şunları söyledi:

“Şu anda şantiye elektriği kullanıyoruz ancak o da sürekli kesiliyor. Çünkü konuta göre değil, voltajlar düşük. Elektriği şantiyeden kullanıp, ortak ödeme yaptığımız için paylaşımlardan dolayı sıkıntılar çıkıyor. Kimi, ‘Ben o kadar yakmadım’ diyor. ‘Sen çok kullandın, ben az kullandım’ tartışması yaşanıyor. Binaya 200 TL elektrik faturası geliyorsa, ücret oturan sayısına bölünüyor. Ama hakkaniyetli değil. Benim yaşım 65, özellikle yaşlılar olarak perişan oluyoruz. Havalar soğudu elektrik kesildiğinde problem oluyor. Sokak aydınlatmamız da yok. Akşamları el feneri ile yürüyoruz. Çöp atmaya bile gidemiyoruz.”


ALTI AY DENDİ ÜÇ YIL OLDU


Elektriğin ortak kullanılmasının sıkıntı yarattığına dikkat çeken mahalle sakini Yurdagül Yağmur, “Önümüz kış belki biri elektrikli soba, diğeri doğalgaz kullanacak. İnşaat elektriği olduğu için faturalar yüksek geliyor” diye konuştu. Vatandaşların kendilerine sürekli dert yandığını belirten Atapark Mahallesi Muhtarı Adem Gözüm de defalarca dilekçe verdiklerini ancak çözüm üretemediklerini söyledi. Muhtar Gözüm, “57 bin nüfuslu mahalleyiz. Düşük voltajlı şantiye elektriği ve aydınlatmasız sokaklar için defalarca dilekçe verdik. ‘6 ayda çözülecek’ dendi, 3 yıldır bekliyoruz” dedi.


GELEN KAÇIYOR


Doğalgaz ve su bağlantıları olan binaların elektrik sorununu çözemediklerini belirten müteahhit Çınar Gündoğmuş da şöyle konuştu:

“EPDK’ya, EnerjiSA’ya, BİMER’e konu ile ilgili dilekçemizi verdik hiçbir sonuç alamadık. Binaların iskanı olduğu halde niahi elektiriği vermiyorlar. Yeni taşınanlar elektrik sıkıntısından sonra kaçıp gidiyor.”


TRAFO YERİ GÖSTERDİK YAPILMADI


EnerjiSA Başkent Eletrik Dağıtım A.Ş.’nin mahalleliyi mağdur ettiğini belirten Ak Parti Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Er, “Ankara’nın göbeğinde 2015 yılındayız, hala sorunu çözmüyorlar” dedi. Büyükşehir ve Keçiören Belediyesi’nin bütün alt yapıyı sağladığını kaydeden Er şöyle devam etti: “Binanın iskanı alınmış. Suyu var, doğalgazı var, vatandaş elektriği bağlatacak, kurum ‘Bağlatamazsınız’ diyor. Gerekçe olarak alt yapı yok diyorlar. Bu bölge imarlı bölge, 3 yıldır bu hattı neden çekmediler? EnerjiSA bizden trafo yeri talep etmiş, biz meclis olarak yerlerini belirledik. Fakat yapılmadı. EnerjiSA keyfi davranıp, vatandaşları mağdur ediyor.”


Hürriyet Ankara




Geri Dön