28 / 03 / 2024

Keçiören Belediyesi sosyal alanlarını zenginleştirdi!

Keçiören Belediyesi sosyal alanlarını zenginleştirdi!

28 Eylül 2012 tarihin de temeli atılan ve Keçiören Belediyesi tarafından Kuşcağız Mahallesi' nde inşa edilen Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi de Keçiören'in yeni kentsel odağı oldu.



Sanat ve Gösteri Merkezi 28 Şubat 2014'te hizmete girdi.  Önceki adı Damla Kültür ve Kongre Merkezi olan tesise usta sanatçı Neşet Ertaş'ın ismi verildi. Mimari yapısıyla Ankara'ya yeni bir kimlik kazandıran Merkez, Ankara'nın ve Keçiören'in sembol binalardan birisi oldu. 7 bin 600 metrekare alan üzerine kurulan ve 800 kişilik bir kongre merkezine sahip olan merkez, sadece toplantıların ve kongrelerin değil görsel sanatların da sergilendiği bir mekan oldu. Geçmişte içinde yüzülecek kadar temiz olan Gümüşdere, Keçiören Belediyesi'nin gerçekleştireceği bu projeyle rekreasyon alanına dönüşecek. 


28 Mayıs 2011 tarihinde temeli atılan Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi hizmete girdi. Bu merkez, Keçiören'in en önemli sorunlarından birine çare olacak. Atapark Mahallesi nde S.600 m2'lik kapalı alana sahip olan tesisin içerisinde 475 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra, atölyeler ve konferans salonu, hizmet birimleri, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve masaj odaları ile kafeterya da yer alıyor. 

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu merkezin bölgenin ve Keçiören'in gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek; "Bu bölge sadece Keçiören'in değil. aynı zamanda Ankara'nın da çekim merkezi olabilecek potansiyele sahip bir yer. Burada gerçekleştirdiğimiz Ovacık İmar Planı, Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, Ankara'nın en büyük Kent Ormanı, Türkiye'ye örnek olacak eğitim kampüsü ve Keçiören'in ilk sanayi bölgesi olacak olan Alüminyumcular Sanayi Sitesi ile bölgenin cehresi değişecek" seklinde konuştu. 


Keçiören Belediyesi, pazar alanlarını yenileyerek haftanın 7 günü aktif biçimde kullanılan Zümrüt Yasam Alanlarına dönüştürüyor. Zümrüt Yasam Alanları Projesi ile haftada yalnız bir gün kullanılan ve diğer günler atıl kalan pazar yerlerinin yedi gün yaşanan mekanlar haline geliyor. Proje kapsamında pazar yerleri, haftanın altı günü çocukların oynayıp spor yapabileceği, mahalle düğünlerinin yapılıp konser ve acık hava organizasyonlarının gerçekleştirilebileceği yerler olarak mahallelilerin hizmetine sunuluyor. 


Zümrüt Yasam Alanı adı verilen yeni kapalı pazar yerlerinden Çaldıran Zümrüt Yasam Alanı ve Bademlik Zümrüt Yasam Alanı yenileme projelerini de başlatan Keçiören Belediyesi.15 Kasım 2012 tarihinde temeli atılan Çaldıran Zümrüt Yasam Alanını törenle açtı. 

Hayatınıza keyif, güven, nitelik kazandıran, alışverişinizi sağlıklı bir ortamda yapmanızı sağlayan Zümrüt Yasam Alanlarımızdan 4.'sü olan Bademlik Zümrüt Yasam Alanını keyifli anlarınızın ortağı olarak planladık. İçerisinde kreş, otopark, kapalı Pazar, spor merkezi, düğün salonu, kurs ve eğitim merkezi ile derslikler yer alıyor. 


Keçiörenliler'i mahalle aralarından kurtardık, zorlukla acık hava da düğün, kına gecesi, mevlid yapıyorken, simdi modern mahalle konaklarında tüm organizasyonlarını yapabiliyorlar. Mahalleli hem kaynaşıyor, hem de güzel, ferah ve kaliteli hizmetle tanışıyor. 

Keçiören Belediyesi olarak 5 mahalle konağı yaptık. Artık mahallelimiz sevincini, neşesini paylaşacak; kültürünü, geleneğini yaşatacak. 


Yonca Yaşam Merkezi, tüm Keçiörenlileri aynı anda kucaklamak için Keçiören'in en işlek mahalleleri arasında yerini aldı. Açıldığı ilk günden beri Keçiörenli vatandaşların kalbini kazandı. Yonca Yasam Merkezi, Hanımeli, Beylerbeyi Lokali ile Şehzade Gençlik Merkezi olmak üzere 3 bölümden oluşuyor. 

Mimarisiyle göz dolduran bir yapı Neşet Ertaş Sanat ve Gösterim Merkezi Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören'in yeni kimliği ile adından çok söz ettiren ortamıyla mutlu, doğa ve insan ögesini birleştiren örnek.


Türkiye'de ilk olan uygulamaları!

Başkan Mustafa Ak, Yeni Türkiye'nin yeni Keçiören'inin hayata geçirdikleri projelerle Ankara'nın parlayan yıldızı haline geldiğini söyledi. Başkan Ak, yeni Keçiören'i şöyle anlattı: "Vizyon Projemiz Gümiişdere Ihlamur Vadisi, 3 nesli birleştiren Yonca Yaşam Merkezi, kültür ve sporun adresi Mevlana Kültür-Kongre ve Spor Merkezi, ustanın adını yaşatan sanatın sesi Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi, haftanın 7 günü dinamik ve aktif Zümrüt Yaşam Alanları ile proje ve yatırım odaklı güçlü Keçiören her geçen gün bizleri daha da gururlandırıyor. 

Türkiye'de ilk olan uygulamalar giderek artan prestiji, sağlanan sosyal olanaklarla ailelerin huzur ve güven içinde yaşadığı mutlu Keçiören dikkatleri her geçen gün ü miktarını 5,2 m alanlar kazandı.

Çevre çiçekleri ile Türkiye'nin en büyük çevre hareketini birlikte oluşturduk. 2010 yılında "Çevre Çiçekleri" projesini 4.sınıflarla başlattık; bugün sayımız 50.000'in üzerinde... 

Biz birer çiçek olan çocuklarımızın yaşadığı yere saygı duyan, onu güzelleştiren, koruyan titizlik ve özenle hassasiyet gösteren bireyler olmasında pay sahibiyiz. 

Engelli Gündüz Misafirhanesi ile engelli çocuklarımızın hayata katılmalarını, kendi yaşıtlarıyla sosyalleşip gelişmelerini sağlıyoruz. Çünkü biz her insanımızı aynı derecede önemsiyor; sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getiriyoruz. 

yor. Kişi başına düşen yeşil alan çıkararak insanlara nefes alacağı insan doğaya yakınlaştıran örnek Yaşlı oteli, engelli gündüz misa: ve diş sağlığı bakımı ve aile eğitim ; ilk olan uygulamaları ve hizmetlilik yapıyor." Göreve geldiği günden bu yana Keçiören'e değer katacak projeler için çalışmalarını sürdüren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, projelerini sırasıyla hayata geçiriyor. Keçiören'in en büyük eksiklikleri arasında bulunan kültür ve spor merkezi ile Keçiören'de üç nesli bir araya getirecek olan yaşam merkezlerini oluşturmak için kollan sıvayan Başkan Ak, bu yatırımlarıyla Keçiörenlilerden büyük takdir alıyor. 


Dayanışma ve yardımlaşma örneği engelli ve yaşlılara bakım evde!

Bakım Hizmeti ile engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın evde ağız ve diş sağlığı bakımlarını yapıyor, dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneğini sergiliyoruz. Bu sayede onların yardım seslerine kulak veriyor, evlerinde bakım hizmeti almalarını sağlıyoruz. 

5 Yıldızlı konfor hasta ve yakınları konukevi ve yakınları konukevi ile hasta ve hasta yakınlarım 5 yıldızlı otel konforunda ağırlıyoruz. 

Vatandaşlarımızın sağlıklarında ve hastalıklarında yanlarında olmayı görev sayıyor, sağlık nedenleriyle il dışından gelen, maddi yetersizlik içinde olan hasta ve yakınlarının Ankara'da bulundukları sürede, geçici konaklama ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 


Keçiörenbüyükbir aile oldu!

Etlik'te gerçekleştirilecek olan hastane bölgesi de buraya yakın. Yıllardır burada oturan vatandaşlarımız altyapı ve ulaşım çilesi çektiler. İnşallah kısa sürede de sefasını sürecekler" dedi. 

Keçiören'in yeni yüzü Yükseltepe Kentsel nüsüm alanında imar, kamulaştırma, gecekondu yıkım ve konut inşaatı çalışmaları tümüyle sürüyor. Kentsel dönüşüm planına yeni İmar yollarının da açıldığı alanda, A 1600 konutun inşaatı devam ediyor.

Aile Eğitim Merkezimizle yaklaşık 35.000 kişinin katıldığı bireysel danışmanlık hizmeti verdik. Keçiören'i kucaklamak ve her Keçiörenli'ye ulaşmak bizim sorumluluğumuz oldu. 


Star Ek


Geri Dön