20 / 04 / 2024

Keçiören gecekondu sorunu kentsel dönüşümle çözülecek!

Keçiören gecekondu sorunu kentsel dönüşümle çözülecek!

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçede trafiği rahatlatmaya yönelik ciddi atılımlar yapıldığını belirterek, "Geleceğin Keçiören'i günden güne şekilleniyor. Keçiören'i güzel yarınlar bekliyor" dedi.



Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçede trafiği rahatlatmaya yönelik ciddi atılımlar yapıldığını belirterek, "Geleceğin Keçiören'i günden güne şekilleniyor. Metro çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hedefimiz de azmimiz de büyük. Keçiören'i güzel yarınlar bekliyor" dedi. 


GUMUŞDERE IHLAMUR VADİSİ PROJESİ 


Başkan Ak, "Yıllardır kokusundan muzdarip olunan  Ankara  Çayfnda da ASKİ ekipleriyle beraber ilk temizleme çalışmasını yaptık. Bildiğiniz gibi şehrin içinden geçen çaylar şehirler için büyük bir kazançtır. Fakat bu kazancı felakete dönüştürmek de insanların elindedir. Önceleri balık tutulan, etrafında gezilen ve insanların huzur bulduğu bir yer olan Ankara Çayı bugün insanların burnunu tuta tuta geçmek zorunda olduğu bir yer haline geldi. Bu çayı kirletenler bizleriz. Temizleyecek olan da bizleriz. 


İnşallah bu çayı tertemiz hale getirip içinde sandalların yüzdüğü, gezintilerin yapıldığı temiz bir çay haline getirip Keçiörenlilerin hizmetine sunacağız. Gümüşdere Ihlamur Vadisi Projesi yalnızca Keçiören'e değil, tüm Ankara'ya büyük bir katma değer sağlayacak" yorumunu yaptı. 


KEÇİÖREN METROSU ULAŞIMI RAHATLATACAK 


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İlçede trafiği rahatlatmaya yönelik ciddi atılımlar yapıldığını belirterek, "Geleceğin Keçiören'i günden güne şekilleniyor. Metro çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hedefimiz de azmimiz de büyük. Keçiören'i güzel yarınlar bekliyor" dedi. Uzun zamandır devam eden metro çalışmalarında son aşamaya yaklaşıldığını belirten Mustafa Ak, "Daha öncede belirttim, tünelin ucunu gördük. Metro çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2015 yılında Keçiören'in üst ulaşım'sorunlarına nihai çözüm niteliğindeki metromuz tamamlanmış olacak" diye konuştu. 2015 yılında hizmete girmesi planlanan metronun, ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacağını da ifade eden Başkan Ak, şöyle devam etti: "Keçiören merkezdeki trafik, metro çalışmasının bitmesi ile hafifleyecek. Ayrıca tüm vatandaşlarımız sadece 10-12 dakika içinde şehir merkezine ulaşma lüksüne erişmiş olacak: Gerçekten inanılmaz bir rahatlık" dedi. 


KARTALTEPE KENT ORMANI NEFES ALDIRACAK


Spor ve kültür merkezleri ile Keçiören'e yepyeni bir çehre kazandıran Keçiören Belediyesi, yeşil alan miktarını artırmak için yaptığı çalışmaları da sürdürüyor. Ovacık bölgesinde 1 milyon 125 bin metrekare alana kurulan Kartaltepe Kent Ormanr, şehir yaşantısından bunalan Keçiörenlilere rahat bjr nefes aldıracak. Keçiören'de göreve geldiğinde 2.2 metrekare olan kişi başına düşen yeşil alan miktarını 5.5 metrekareye çıkarmayı başaran Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Yeşiller içindeki bir Keçiören'i istiyor ve bunun için çalışıyaruz. Kişi başına düşen yeşil alanı 10 metrekareye çıkararak cennet gibi bir Keçiören hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. Şehirlerin en büyük sıkıntısının betonların arasına sıkışmak olduğundan yakınılır. Biz Keçiören'in yeşil hasretini giderdik" diye konuştu. 


TRAFİK SORUNU SONA ERECEK


Keçiören'in trafik sorunu, Samsun Yolu'na bağlanacak yeni köprüyle çözülecek. Belediye Başkanı Ak, proje'nin hazır olduğunu açıkladı. Ankara'nın en yüksek nüfus yoğunluğuna sahip ilçesi Keçiören'de sabah işe gidiş ve akşam eve dönüş saatlerinde kilitlenen Fatih Köprüsü'nün yükü hafifleyecek. Köprüdeki araç yoğunluğu bölgeye yapılacak "kardeş" bir köprü ile çözülecek. Fatih Köprüsü'nün Keçiören'in trafiğini kaldıramaz hale geldiğini belirten Başkan Mustafa Ak, "Biz de artık trafik sorununa dur demek istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle yeni bir köprü inşa edeceğiz" dedi. Alternatif bir çözüm üzerinde durduklarını söyleyen Ak, "Bu yol ile ilgili imar düzenlemesi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi köprü yapımıyla ilgili proje çalışmasına devam ediyor. Bu köprü de viyadükle geçilecek" dedi. Keçiören'de yaklaşık 850 bin kişinin yaşadığını hatırlatan Başkan Ak, "Sabahları işe gidenler Fatih Köprüsü'nden geçiyor ve büyük yoğunluk yaşanıyor. Bununla alakalı imar düzenlemesi gerçekleştirildi ve imarda yeni bir çıkış sağlandı. Büyükşehir Belediyesi şu an köprü yapımı için proje çalışmasına devam ediyor. Basınevleri Kavşağı'ndan Samsun Yolu'na ve Turgııt Özal Bulvarı'na bağlayacak bir viyadük çalışması gerçekleştiriliyor" şeklinde konuştu.


KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE HAYALLER GERÇEGEĞE DÖNÜŞÜYOR


Keçiören'i gecekondu sorunundan kurtararak modern şehir yapılarına kavuşturacak Yukseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 5 bin 600 modem konutun yükseleceği l milyon 73 bin metrekarelik dönüşüm alanının ilk etabında bin 600 konut inşa ediliyor. Projenin Keçiören'in hayallerinden birisi olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yükseltepe'deki değişimi ve büyük gelişmeyi hep beraber göreceklerini söyledi. Kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Başkan Ak, birçok unsuruyla sosyal konut mantığının dışına çıkan bir projeyi gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Burada 750 gecekondu bulunuyordu. Proje kapsamında inşa edilecek-5 bin 600 konut ile burası yeni bir cazibe merkezi olacak. 

Özel şahıslar müteahhitlerle anlaşıyor ve bu dönüşüm gerçekleşiyor. Bu da yeni bir model. Bu modelde inşallah Türkiye'ye örnek bir model olacak" dedi. 


Keçiören'e değer katan yatırımlar


Göreve geldiği günden bu yana Keçiören'e değer katacak projeler için çalışmalarını sürdüren Keçiören BeSediye Başkanı Mustafa Ak, projelerini sırasıyla hayata geçiriyor. 


Keçiören'in en büyük eksiklikleri arasında bulunan kültür ve spor merkezi ile Keçiören'de üç nesli bir araya getirecek olan yaşam merkezlerini oluşturmak için kolları sıvayan Başkan Ak, bu yatırımlarıyla Keçiörenlilerden büyük takdir alıyor.

 

YONCA YAŞAM MERKEZİ 


Görünümünü 3 yapraklı yoncadan alan Yonca Yaşam Merkezi, Keçiörenli vatandaşların sosyal hayatına renk getirdi. Yaşam Merkezi, meslek kurslarından eğitim seminerlerine, spor faaliyetlerinden sağlık hizmetlerine kadar uzanan geniş yelpazeli etkinlikleri ile Keçiörenlilerin gözdesi oldu. 


MEVLANA KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ 


Mevlana Kültür ve Spor Merkezi Keçiören'in en önemli sorunlarından birine çare oldu. Atapark Mahallesi'nde 5.600 m2'lik kapalı alana sahip olan tesisin içerisinde 475 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra, atölyeler ve konferans salonu, hizmet birimleri, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, sauna ve masaj odaları ile kafeterya da yer alıyor. Mustafa Ak, bu merkezin bölgenin ve Keçiören'in gelişmesine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek; "Bu bölge sadece Keçiören'in değil, aynı zamanda Ankara'nın da çekim merkezi olabilecek potansiyele sahip bir yer" şeklinde konuştu. 


NEŞET ERTAŞ'A VEFA 


Keçiören Belediyesi tarafından Kuşcağız Mahallesi'nde inşa edilen Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi de Keçiören'in yeni kentsel odağı oldu. Önceki adı Damla Kültür ve Kongre İl Merkezi olan tesise, usta sanatçı Neşet Ertaş'ın ismi verildi. Mimari yapısıyla Ankara'ya yeni bir kimlik kazandıran Merkez, Ankara'nın ve Keçiören'in sembol binalardan birisi oldu. 


Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak: "Keçiören'in ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz bir merkezin yapımı gerçekleştirdik. Birçok farklı etkinliğin bir arada yapılabileceği bu merkezin içerisinde fuaye salonlarımız da var. Bu fuaye salonlarımız da sanatla alakalı çalışmalarımızda önemli bir ihtiyacımız olan sergi salonlarımız bulunuyor" dedi.


ZÜMRÜT YAŞAM ALANLARI İLE PAZARLAR 7 GÜN YAŞIYOR 


Keçiören Belediyesi, pazar alanlarını yenileyerek haftanın 7 günü aktif biçimde kullanılan Zümrüt Yaşam Alanlarına dönüştürüyor. Zümrüt Yaşarn Alanları Projesi ile haftada yalnız bir gün kullanılan ve diğer günler atıl kalan pazaryerleri yedi gün yaşanan mekanlar haline geliyor.-Proje kapsamında pazar yerleri, haftanın altı günü çocukların oynayıp spor yapabileceği, mahalle düğünlerinin yapılıp konser ve açık hava organizasyonlarının gerçekleştirilebileceği yerler olarak mahallelilerin hizmetine sunuluyor. 


DAHA MODERN PAZARLAR


 Zümrüt Yaşam Alanları'nın Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çeken ve özellikle hanımların bu projeden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; "Amacımız halkın hayatını kolaylaştırmak. 

Gerçekleştirdiğimiz projeyle hem pazarlarımızı daha sağlıklı, modern ve güvenilir hale getiriyoruz hem de pazar tezgahlarının kurulmadığı diğer günlerde pazar yerlerinin açık spor alanı olarak kullanılmasını sağlıyoruz. Anneleri, çocuğumu nereye bıraksam düşüncesinden kurtarıyoruz. Mahalleliye düğün yapacak, çocuklara oyun oynayacak mekanları sunuyoruz. Halkın hayatı zümrüt kalitesinde yaşam alanları oluşturuyoruz" dedi.


Yeni Akit


Geri Dön