26 / 04 / 2024

Keçiören kentsel dönüşüm projesinde tapular 2016'da verilecek!

 Keçiören kentsel dönüşüm projesinde tapular 2016'da verilecek!

Keçiören Belediyesi'nin çarpık kentleşmenin önüne geçme, güvenli ve sağlam bir Keçiören inşa etme amacıyla başlattığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, bin 600 konutuyla Keçiören'in çehresini değiştirmeye hazırlanıyor.



Keçiören Belediyesi'nin çarpık kentleşmenin önüne geçme, güvenli ve sağlam bir Keçiören inşa etme amacıyla başlattığı Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, bin 600 konutuyla Keçiören'in çehresini değiştirmeye hazırlanıyor.  Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapulu bin 180 gecekonduda yaşayan hak sahipleri müteahhitlerle doğrudan anlaşarak yeni ve modern binalarına kavuşacakken, tapusu olmayan gecekondu sahipleri ise yapılan 451 konut ile uygun fiyatlarda ev sahibi olacak. 


TAPULAR 2016'DA VERİLECEK 

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak projenin yüzde 35'inin tamamlandığını söyledi. Başkan Ak "Allah'ın izniyle 2016 içinde tapu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Diğer konutların tapularını ise 2017 yılı içinde vermeyi planlıyoruz" dedi. Başkan Ak "Birçok yabancı ülkenin de dikkatini çeken projeyi Fas, Filistin gibi ülkelerden gelen heyetler ziyaret ederek bilgi alıyor" diye konuştu. Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin içinde yeşil alanlar, otoparklar, çocuklar için oyun alanları, sosyal tesisler yer alacak. Çarpık, güvensiz yapılar yerini modern konutlara bırakacak. Hem Keçiören'in cazibesi artacak hem de Keçiören yerleşim yeri olarak modern ve nitelikli konutlarıyla tercihlerde ön sıraya yerleşecek. 



Sabah 


Geri Dön