19 / 04 / 2024

Keçiören Metrosu açılıyor!

Keçiören Metrosu açılıyor!

Ankara Keçiören Metrosu'nun test sürüşünün başlaması töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, " 'Aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun' diyorlar. Artık kendilerine başka slogan bulsunlar. Metro bitiyor" ifadelerini kullandı.



Ankara Keçiören metrosunun test sürüşünün başlaması töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, " 'Aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun' diyorlar. Artık kendilerine başka slogan bulsunlar. Metro bitiyor" ifadelerini kullandı. İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;


SİZE YILDIRIM SÖZÜ


Bu metro inşaatı yıllar önce başladı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Melih Bey metro inşaatlarına başladı. Bir belediye için büyük işler. Bir miktar yaptı. Sonra üzerimize yıktı. yıktı. Ben o zaman bakandım. Cumhurbaşkanımız dedi ki bu metroları bir an önce bitirelim Ankaralıları rahatlatalım. Önce Kızılay-Çayyolu, Sincan-Batıken'i açtık. Şimdi de Keçiören-AKM hattını açacağız. Sene sonunda tamamlanacak İnşallah. Size Yıldırım sözü.


GENÇLER ARTIK BAŞKA SLOGAN BULSUN


Geçenlerde bu istasyonlardan birisini incelemeye geldiğimizde gazetede bir haber gördüm. 'Sevgilim, aşkımız hiç bitmesin, sürsün Keçiören Metrosu gibi olsun' diyor. Şimdi bu gençlere üzülmesinler başka bir slogan bulsunlar. Keçiören Metrosu artık bitiyor, ama onların aşkları bitmesin, sevgileri devam etsin.


METROYU ÇUBUK'A KADAR UZATACAĞIZ


Bittiği gibi şimdi burada da bitmiyor. Buradan 27 km Çubuk'a kadar da uzatıyoruz. AKM'den Kızılay Meydanı'na kadar 3,5 km daha ilave yapıyoruz. Başkanın kısa günün ticareti, onu da bugün kopardı. Bütün bu Keçiören bittiği zaman Ankara'da raylı sistem 64 kilometreye ulaşmış olacak.


ONLAR KONUŞUR AK PARTİ YAPAR


Onlar konuşur Ak Parti yapar. Daha geçen gün Sultan Alparslan'ın Anadolu topraklarına ayak bastığı günün yıl dönümünde Yavuz Sultan Selim Köprüsünü hizmete açtık. Şimdi de Keçiören metrosunu hizmete açıyoruz. Yolları böldük hayatları birleştirdik. Kuzey ile Güney'i Doğu ile Batı'yı kardeş ettik. Hainler ne kadar uğraşırsa uğraşsınlar bu milleti asla bölemezler.


AVRUPALILAR CİYAK CİYAK BAĞIRIYOR


Bizim gurur tablomuz karşımızda şehitlerimizin emaneti. Onları şehit eden hainlere hesap sormak boynumuzun borcudur. Türkiye, çok büyük bir ülke. Türkiye'nin konumu dünyanın merkezidir. Onun için herkesin gözü Türkiye'de. Bölgedeki mazlum, ezilmiş, hakları elinden alınmış milletlerin umudu da Türkiye'dir. İşte bir yandan Suriye'de devam eden bu savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum, günahsız, kadın, çocuk, genç, ihtiyar memleketimize geldi, onları misafir ettik. Bize yakışan da budur. Bu asil millete yakışan da budur. Avrupalılar ciyak ciyak bağırıyorlar. Bizim tarihimizde, geçmişimizde insanlık var, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı var.


TOPUNUZ BİRLİKTE GELSİN


15 Temmuz'da FETÖ hain örgütünün dersini verdiniz. Ama bu terör örgütleri aynen, aynı akılın emrindeler. Kim gelirse gelsin, topunuz birlikte gelsin, karşınızda dimdik duran 79 milyon vatan evladı var. Bu millet sahip çıktıkça hiçbir şer odağı, hiçbir terör örgütü bu ülkede, bu topraklarda barınamayacaktır.


ANKARA HIZLI TRENİN MERKEZİ OLUYOR


Bakın  Ankara  hızlı trenin merkezi oluyor. Yeni bir gar yapıyoruz. Ankara Garı bitmeye yaklaştı. Şimdi İstanbul'a Eskişehir'e Bilecik'e hızlı trenle gidiyorsunuz. Ama 2019'da Sivas'a iki saatte gideceksiniz. İzmir'e, Bursa'ya, Kayseri'ye gideceksiniz. Ak Parti iktidarlarına da Ankaralılara da bu yakışır.


GAZİNO İSTASYONUNUN İSMİ DEĞİŞTİ


Gazino istasyonu diye bir istasyon var. Şimdi size bir teklifim var. Bu istasyonun adını Şehitler İstasyonu yapalım mı? Hayırlı uğurlu olsun. Şehitler İstasyonu Keçiören metrosunun başlangıç noktasıdır.


Sabah


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Başbakan Binali Yıldırım yapımı 12 yıldır devam eden Keçiören Metro hattının açılış töreninde konuşuyor. Yıldırım, “Aşkımız hiç bitmesin Keçiören Metrosu gibi olsun diyorlar, üzülmesin başka bir slogan bulsunlar” dedi.


Ankara'da yapımı 12 yıldır devam eden Keçiören Metro hattı resmi törenle açılıyor. 


Başbakan Yıldırım Keçiören’de vatandaşlara sesleniyor.


İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları:


"Bizim gurur tablomuz işte karşıda Keçiören şehitler , onların emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Türkiye çok büyük ülke, Türkiye’nin bulunduğu konum dünyanın merkezidir. Herkesin gözü Türkiye’de. Bölgede mazlum halkların umudu da Türkiye’dir. Bir yandan Suriye’de devam eden bu savaş ve 500 bin masum insan hiç uğruna hayatını kaybetti. 3 milyondan fazla masum günahsız insan memleketimize geldi. Bize yakışan da budur. Avrupalılar 10 tane göçmen gittiğinde cıyak cıyak bağırıyorlar. Onlar böyle bir şeye alışık değil ama bizim geçmişimizde insanlık var, insanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışı var. 15 Temmuz FETÖ hain örgütünün dersini verdiniz. Ama bu terör örgütleri aynı akılın emrindeler. FETÖ gitti bölücü örgütü geldi. Kim gelirse gelsin karşısında 79 milyon vatan evladı var. Bu millet sahip çıktıkça hiçbir şer örgütü bu topraklarda barınamayacaklar.


Keçiören’in ulaşım sorunu  kökünden sökecek Keçiören Metrosu’nun ayak sesleri geldi. Bir kaç ay yolcusuz gidip gelecek, yılbaşı olunca metroya binip seyahatin keyfini yaşayacağız. Yolları böldük, hayatları birleştirdik.  Hızlı tren rüyasını gerçekleştirdik. Uzay binaları gibi yeni bir gar yapıyoruz yeni Ankara garı da hemen hemen bitime yaklaştı.  2019’da Sivas’a, Yozgat’a, Kırıkkale’ye kadar hızlı trenle gideceksiniz.  Böylece Türkiye nüfusunun yüzde 55’ini oluşturan 15 büyükşehiri hızlı trenle Ankara’ya bağlıyoruz



İSTASYONA YENİ İSİM

9 istasyonumuz var. Bu istasyonlardan Gazino istasyonu diye bir istasyon var. Bu istasyonun adı Şehitler İstasyonu yapalım mı? Şehitlerin adını yaşatıyoruz Keçiören’de. Şehitler İstasyonu Keçiören Metrosu’nun başlangıç istasyonudur. "


TEST SÜRÜŞÜ GERÇEKLEŞTİRECEK

Başbakan Yıldırım, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Keçiören arasında 9,2 kilometre uzunluğunda olan ve 9 istasyonu bulunan Keçiören Metrosu'nda yarın test sürüşü gerçekleştirecek ve incelemelerde bulunacak. 


Yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından 2004'te başlanan Keçiören Metrosu, 7 Mayıs 2011'de ODTÜ Metro İstasyonu'nda gerçekleştirilen törenle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına devredilmişti. 


Hürriyet 


Geri Dön