29 / 03 / 2024

Keçiören Metrosu yılbaşından sonra açılacak!

Keçiören Metrosu yılbaşından sonra açılacak!

Keçiören Yavuz Sultan Selim Bulvarı ile 88 projeyi Ankaralılar'ın hizmetine sunduklarını anımsatan Yıldırım, Ankaralılara bir müjde daha verdi. Yıldırım, yılbaşından itibaren yaklaşık 10 kilometrelik Keçiören Metrosu'nun da hizmete gireceğini bildirdi.



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs müzakerelerine ilişkin, "Sonuç ne olursa olsun Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını geriye götürecek, adil temsil haklarına zarar verecek hiçbir çözüm asla ve asla kabul edilemez. Kıbrıs'ta iki taraflı dönüşümlü başkanlığı içeren, adil paylaşımlı bir çözümü biz de çok arzu ediyoruz. Kıbrıs'ta geçmişte yaşanan olayların bir daha olmaması için Türkiye'nin etkin garantisi aynen devam etmelidir." dedi.


Yıldırım, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada, güzel bir özelliği olan bugünün, KKTC'nin kuruluş yıl dönümü olduğunu anımsattı.


KKTC'nin 33 yıl önce kurulduğunu belirten Yıldırım, "bütün Kıbrıslı kardeşlerinin bu güzel gününü kutladığını, coşkularını anavatan olarak paylaştığını" söyledi.


Türkiye'nin her zaman Kıbrıs'ın yanında olduğunu ve yanında olmaya devam edeceğini dile getiren Yıldırım, Kıbrıs'ın siyasi, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya yönelik her türlü katkıyı, hassasiyeti sürdüreceklerini bildirdi.


Yıldırım, bugünlerde Kıbrıs'ta müzakerelerin devam ettiğine dikkati çekerek, bu müzakerelerin amacının adada yıllardır devam eden haksızlıkların sona erdirilmesi olduğunu vurguladı. Kıbrıs Rum tarafının, adanın tamamını temsil ettiğini, KKTC'ye bu anlamda ambargo uygulandığını ifade eden Başbakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bu müzakerelerin amacının, bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu görüşmelerden ümit ederiz ki hayırlı bir sonuç çıkar. Sonuç ne olursa olsun Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını geriye götürecek, adil temsil haklarına zarar verecek hiçbir çözüm asla ve asla kabul edilemez. Kıbrıs'ta iki taraflı dönüşümlü başkanlığı içeren, adil paylaşımlı bir çözümü biz de çok arzu ediyoruz. Tabiatıyla Kıbrıs'ta geçmişte yaşanan olayların bir daha olmaması için Türkiye'nin etkin garantisi aynen devam etmelidir. Bu konuda farklı alternatifler ortaya sürenler asla ve asla yanılgı içinde olmasınlar. Çünkü 1974'te, 1960'lı yıllarda yaşananları hepimiz biliyoruz. Ümit ederiz ki bu görüşmeler iki tarafı da memnun edecek şekilde bir sonuca bağlanır."


- "Keçiören metrosu hizmete girecek"


Binali Yıldırım, geçen haftayı yoğun bir gündemde tamamladıklarını, ilk olarak  Ankara  Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımların, hizmetlerin toplu açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiklerini anlattı.


Keçiören trafiğini neredeyse yarı yarıya rahatlatacak, Yavuz Sultan Selim Bulvarı ile 88 projeyi Ankaralılar'ın hizmetine sunduklarını anımsatan Yıldırım, Ankaralılara bir müjde daha verdi. Yıldırım, yılbaşından itibaren yaklaşık 10 kilometrelik Keçiören Metrosu'nun da hizmete gireceğini bildirdi.


- "Canla, başla çalışıyorlar"


Yıldırım, terör olaylarına bulaşmış belediyelere atadıkları belediye başkanlarıyla Ankara'da bir araya geldiklerini dile getirerek, bölgedeki terör eyleminden zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için belediye başkanlarının yaptıkları güzel çalışmaları dinleme fırsatı bulduğunu söyledi.


Örgütün bölgeye, orada yaşayan halka verdiği zararların, kısa sürede başkanların fedakar çalışmalarıyla giderildiğini aktaran Yıldırım,  bölgede yaşayan vatandaşlar ile ilişkilerin kısa sürede düzeltildiğini öğrenme fırsatı bulduğunu belirtti. Başbakan Yıldırım, "Büyük mağduriyet yaşayan ilçe ve şehirlerimizde yaşayan, buradaki çukurların kapatılması, yolların asfaltlanması, alt yapı, üst yapı, yeşil alan, birçok tahrip olmuş geciktirilmiş hizmetlerin yerine getirilmesi için atadığımız belediye başkanvekilleri canla, başla çalışmaktadır." diye konuştu.


Yeni kurulan Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nin,  2016-2017 eğitim yılı açılış törenine katıldıklarını, genç jandarma, sahil güvenlik subay adaylarıyla bir araya geldiklerini ifade eden Yıldırım,  akademide vatanına, milletine bağlı, ufku açık, donanımlı gençlerin yetişmesinden duyduğu memnuniyeti vurguladı.


Yıldırım, Ankara'da Sivil Dayanışma Platformu'nun hizmet binasını açtıklarını dile getirerek, gönüllülerin  bundan önce olduğu gibi bundan sonra da faaliyetlerine hız kesmeden devam etmesini diledi.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78. anma gününü geçen perşembe idrak ettiklerini belirten Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde, geniş katılımla ilk kez milletin evinde bu anma toplantısını gerçekleştirdiklerini anımsattı. Yıldırım, şehit ve gazileri minnet, şükranla andı.


- "Zor olan hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır"


Daha sonra il ziyaretleri gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım, ilk olarak Trabzonlu hemşehrileriyle bir araya geldiklerini söyledi.


Bölgeye çok büyük değişiklik getirecek, dünyanın çift tüplü ikinci büyük tüneli Ovit Tüneli'ne geçerek ilk ışığın görülmesine şahitlik ettiklerini, bu mutluluğu yaşadıklarını vurgulayan Yıldırım, bu proje, Ovit Tüneli'nin 136 yıllık bir hayal olduğunun altını çizdi. Yıldırım, AK Parti hükümetlerinin, hayalleri gerçeğe dönüştüren hükümetler olduğunu kaydederek, bölge insanının yıllar yılı bu yollarda ne kadar büyük sıkıntı çektiğini orada yaşayanların çok iyi bildiğini ifade etti. Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:


"Geçtiğimiz yıllarda, kasım ortalarında Erzurum'dan Rize'ye gelen öğrencilerin bir gece boyunca orada mahsur kaldığını, sabaha kadar kurtarılması için kurtarma çalışmalarında bizatihi yer almıştım. İşte o gördüğümüz manzara, o zorluklar bize bir şey öğretti; ne kadar zor olursa olsun ne kadar çetin olursa olsun mutlaka her şeyin bir çözümü vardır. Zor olan hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır. AK Parti iktidarının en önemli özelliği budur. Kış gelip, her tarafı kar kapladığında Erzurum, Rize karayolu tam 6 ay kapalı kalıyordu. Şimdi artık bu meşakkat, mağduriyet bitiyor. Tünelin ucundaki ışık işte bu sevincin ışığıdır. Bu tünelle Erzurum-Rize karayolu artık 12 ay ulaşıma açık olacak, bölge insanına hizmet edecek. Sadece bölge insanına hizmet etmekle kalmayacak, Ovit Tüneli'nin üzerinde olduğu Karadeniz, Anadolu yolu iki potamyayı birbirine birleştiren yoldur. Biri potamya, diğeri Mezopotamya. Potamya'nın da neresi olduğunu biliyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın ilçesidir, Güneysu ilçesidir. Oradan başlayıp, İyidere, İkizdere Ovit,Kırık, İspir, Erzurum güneye doğru devam ediyor. Tünelin toplam uzunluğu 17 kilometreyi aşıyor. 17 kilometre tek tüpten bahsediyoruz. "


AA


Geri Dön