18 / 04 / 2024

Keçiören Ovacık'ta 14 yıllık arsa inadı!

Keçiören Ovacık'ta 14 yıllık arsa inadı!

Keçiören Ovacık Mahallesi'ne 2002 yılında imar verilmesine rağmen 14 yıldır mahalle sakinleri evlerini yapmak için ruhsat verilmesini bekliyor. İmara itiraz eden bir kişi yüzünden Ovacık Mahallesi'ne tam 14 yıldır ruhsat verilmiyor.



Keçiören Ovacık Mahallesi'ne 2002 yılında imar verilmesine rağmen 14 yıldır mahalle sakinleri evlerini yapmak için ruhsat verilmesini bekliyor. İmara itiraz eden bir kişi yüzünden Ovacık Mahallesi'ne tam 14 yıldır ruhsat verilmiyor. Bölge halk ve emlakcılar mağdur olmuş durumda yetkililerden bir an önce sorunun çözümü için yardım istiyorlar. 


2002 yılında imar verilen Ovacık Mahallesi'nde imar planından sonra arsasının bölündüğünü iddia eden bir Ovacıklı'nın planı mahkemeye taşıdı. İtirazda bulunan kişi mahkeme tarafından haklı bulundu ve Ovacık halkı 14 yıldır mahallelerine ruhsat verilmesini bekliyor. İnatçı bir vatandaşın yüzünden yıllardır binlerce kişi mağduriyet yaşıyor. Bölgeye yatırım yapan ve arazi sahibi olan vatandaşlar yetkililerden yardım talep ediyor. 


MAHKEME RUHSATI ENGELLİYOR

Bir vatandaşın arsa dağıtımı sonrası plana itiraz etmesi sonucu mahkeme imar planında haksızlık olduğunu tespit ederek 14 yıldır Ovacık Mahallesi'ne ruhsat verilmesini engelliyor. Vatandaşlar ve bölgede bulunan emlakçılar mahkemenin bu kararına isyan ediyor. Ruhsat verilmediği için vatandaş bölgenin kazanamadığını ve gelişemediğini iddia ediyor. 


OVACIK'TA BİNLERCE KİSİ MAĞDUR

Bir vatandaş yüzünden Ovacık'ta binlerce kişi ruhsat verilmesini bekliyor. Tüm yetkililerin görüşmesine rağmen inadından vazgeçmeyen vatandaş yüzünden Ovacık Mahallesine tek çivi çakılmasına izin verilmiyor. 

2002'de bölgeye imar verilmesine rağmen ruhsat alınamaması nedeniyle inşaat çalışmalarına başlanamıyor. Özellikle bölgeye yatırım yapan ve mahallede arsası bulunan vatandaşlar büyük mağduriyet yaşıyor. 


ARSA İNADI 14 YILDIR SÜRÜYOR

Mahkemeye giden inatçı vatandaş ise mağdur olduğunu iddia ediyor. Bölgede 6 parça arazisi olan vatandaşın imar planlaması sonucu bir arsası başka bölgeye kaymış. Buna itiraz eden vatandaş mahkemeye giderek bütün Ovacık Mahallesini mağdur etmiş. Birçok vatandaş aynı dertten müzdarip olmasına rağmen ruhsatın bir an önce verilmesi için mahkemeye gitmemiş. Ancak bir kişinin inadı Ovacık'a tek çivi dahi çakılmasını engelliyor. 



Haber Vaktim 


Geri Dön