18 / 04 / 2024

Keçiören ve Mamak konut yatırımlarında önde!

Keçiören ve Mamak konut yatırımlarında önde!

Birkaç sene önce Eskişehir yolu ve İncek’in yatırım için uygun bulunduğunu söyleyen yatırım danışmanı Köşker: İbre artık Keçiören ve Mamak’a döndü.




Birkaç sene önce Eskişehir yolu ve İncek’in yatırım için uygun bulunduğunu söyleyen yatırım danışmanı Köşker: İbre artık Keçiören ve Mamak’a döndü.


Başkentin yatırım danışmanlarından Kürşat Köşker, Ankara'da eskiden olduğu gibi sadece Eskişehir yolu ile İncek bölgesi ve Batıkent- Eryaman bölgesinin değil, Keçiören, Mamak, Altındağ ve Etimesgut gibi ilçelerin de yatırım için cazip ve prestijli imkânlar sunduğunu söyledi. Sorularımızı yanıtlayan Köşker yatırım yapmak isteyenlere yol gösterecek konulara değindi.


 Konut ve proje yatırımlarında öne çıkan şehirler, bölgeler nerelerdir?

Konut projelerinde İstanbul, Ankara,  İzmir  hem üretim hem de talep konusunda başı çekiyor. Her zaman yüksek göç alan ve cazibe merkezi olan başkentimiz, konut sanayi projelerinde her zamanki gibi başı çekiyor. Sanayi ve ticaret yatırımları İstanbul yolu üzerinde yoğunlaşmış durumda. Konut projeleri üst gelir gurubunda Eskişehir yolu ile İncek bölgesi arasında yoğunlaşıyor. Orta gelir grubunda ise Batıkent-Eryaman bölgesinde yoğunluk var. Keçiören, Mamak, Altındağ, Etimesgut ilçelerimizde de önemli projeler yapılıyor.


Gelecek 10 yıl için yatırım öngörülerinizi alabilir miyiz?

Hükümetimizin açıklamış olduğu çok güzel teşvik paketleri var; Bunları yatırımcılara doğru anlatmalıyız.


GELECEK 10 YIL DAHA PARLAK

Sermaye ürkektir, istikrar sever, bunun için siyasi görüşümüz ne olursa olsun ortak kaygımız vatan olsun diyerek yeniden bir Kuva-yi Milliye ruhuyla durmadan ve daha fazla gücümüzle yatırımlara devam edip yatırımcıyı teşvik etmeliyiz, onlara yeni alanlar bölgeler oluşturup ekonomiye katkı sağlayacak projeler yapmalıyız. Gelecek 10 yılda ülkemiz ekonomisinde çok ciddi hareketlik meydana gelecektir. Çünkü bölgede sorunların azalmasıyla finans çevreleri de yatırımı artıracaktır. Bizim açımızdan enerji alanında sağlık turizmi alanında ve sürekli nüfus artışı olan bir ülke olmamızdan dolayı konut sanayi turizm ticari lojistik projelerine talep olacağını düşünmekteyim. İnşaat sektöründe ülkemiz çok iyi bir noktadır dünya sıralamasında ikinciyiz. bunu çok iyi değerlendirebiliriz.


 Arsa mı, ev mi? Sizce hangi yatırım daha kazançlıdır?

Her yatırım amacı doğrultusunda yapılır demiştik. Yatırım yapmak için arsa daha mantıklıdır. Onun da yatırım şekli vardır. Yatırımın sınıfını, amacını belirleyip doğru zamanda, doğru yerde, doğru fiyata yatırım yapılabilir. Ev yatırımları, oturmak için ticari yatırımlar, kısa vadede kira getirisini almak için arsa yatırımları da kısa vadede ve uzun vadede olmak üzere kazanç sağlamak ihtiyacı karşılamak için yapılır. Biz genelde arsa yatırımlarını öneririz.


TİCARETTE KâR-ZARAR KARDEŞTİR

 Uzun yıllardır ticaretle uğraşıyorsunuz. 'Yapmasaydım' dedikleriniz oldu mu? 

Ticarette zarar ettiğinizde geçmişten ders çıkarıp bir daha yapmamak önemlidir. Ticaretin içinde kar-zarar kardeştir, bunu böyle algılamak gerekir. Gençlere önemli gördüğüm bir konuyu vurgulamak istiyorum her şeyin devlet memurluğu olmadığını, özel sektörde de kendinizi geliştirirseniz güzel bir hayatın var olduğunu bilip buna göre iyi araştırmalar yaparak kendilerine uygun bir sektörde araştırmalar yapıp bu konuda deneyimli kişi veya kuruluşların nasıl büyüdüğünü okuyup dinleyip araştırmalarını isterim. Gücünüzü doğru zamanda doğru yerde kullanarak başarıya ulaşabilirsiniz.


Sabah


Geri Dön