24 / 04 / 2024

Keçiören Yavuz Sultan Selim Bulvarı, konut alımlarını artıracak!

Keçiören Yavuz Sultan Selim Bulvarı, konut alımlarını artıracak!

İlçenin trafik sorunu nedeniyle yıllardır göç verdiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilçenin artık tersine göç alabileceğini belirtti



Büyükşehir Belediyesi tarafından Keçiören'e ikinci bir nefes borusu olması için yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı törenle hizmete açıldı. Yaklaşık 70 milyon TL'ye mal edilen ve Fatih Köprüsü'nün yüzde 40 trafik yükünü alacak olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü deyim yerindeyse Keçiören'in de talihi değiştirecek.


"TERSİNE GÖÇ BAŞLAYACAK"

Keçiören'in yıllardır trafik sorunu yaşadığını ve bu nedenle sürekli göç verdiğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Keçiören trafik sorunu nedeniyle ne yazık ki sürekli göç veriyordu. Buradaki ulaşım sorunu yaşamak istemeyen ve özellikle ekonomik durumu iyi olan vatandaşlar başka semtlere taşınıyordu. Bu nedenle ilçemizin nüfusunda azalmalar yaşanıyordu. Ama  Ankara  Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve ilçemizin hizmetine sokulan Yavuz Sultan Selim Bulvarı ilçemize artık tersine göç almaya başlayacak" şeklinde konuştu.


"KONUTLAR DEĞERLENDİ"

Köprünün ilçenin imajına da büyük katkı sunacağının altını çizen Başkan Ak, "Şimdi Keçiören'e geri taşınacak olan çok sayıda vatandaşımız var. Bunlar Keçiören'de konut arayışına başladı. Bu nedenle ilçede gayrimenkul konusunda da hareketlilik başladı. Konutlar da sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi değerlendi. İlçedeki konut fiyatları 2-3 katına çıktı. Bu aynı zamanda ilçemize nitelikli konut üretimi noktasında da katkı sağlayacak. Şu anda Keçiören, Türkiye'nin konut alışverişi noktasında birinci sırasına yerleşmiş durumda. Yavuz Sultan Selim Bulvarı'nın ilçemize katacağı artı imajla konut alışverişi daha da artacak" ifadelerini kullandı.


RESMEN 'YAVUZ' OLDU

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek yönetiminde yapılan Belediye Meclis Toplantısı'nda Yavuz Sultan Selim Bulvarı üzerindeki alt-üst geçit ve tünel yollara Yavuz Sultan Selim'in zaferlerinden olan Mercidabık, Ridaniye ve Çaldıran isimleri verildi. Yavuz Sultan Selim Bulvarı'nın açılışı için tüm Belediye Meclis üyelerine de gönderilen davetiyede Yavuz tuğrasının yer almasını eleştiren CHP'li Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya'ya cevaben Gökçek, "Burası Yavuz Sultan Selim'in adını taşıyor ve onun tuğrasını taşımasından daha doğal bir şey olamaz" dedi.


Sabah


Geri Dön