25 / 04 / 2024

Keçiören'de E-Belediyecilik uygulaması başladı!

Keçiören'de E-Belediyecilik uygulaması başladı!

Keçiören Belediyesi, E-Belediyecılık uygulamaları ile vatandaşların işlemlerini belediyeye gelmeden rahatlıkla yapabilmelerine olanak sağlıyor. Vatandaşlar "Doküman Yönetimi" sayesinde belediyedeki işlemleri ile ilgili evrak takibim bilgisayar ortamından



E-belediyecilik ile hizmeti vatandaşın ayağına götüren Keçiören Belediyesi, uygulamalara altyapı sağlaması ıçin Kent Bilgi Sistemı'ni kurarak. Keçiören'deki 51 mahallenin detaylı envanterini tüm detaylarıyla bilgisayar ortamına aktardı. Bilgi güvenliğinin sağlanmasıyla amacıyla Kent Bilgi Sistemi için belediyenin kendi yazılımı kullanıldı. Keçiören Belediyesi ınternet sitesi üzerinden ulaşılabilen e-belediyecilik uygulamaları kap samında "AK Masa. Sicil Arama. e-Odeme. Dokuman Yönetimi. e-Posta Bilgilendirme. SMS Bilgilendirme, Vergi Borç Kontrol. Nikah Rezen/asyonu" gibi işlemlerin sadece bilgisayar tuşlarına basılarak yapılabilmesine imkan tanıyor. 


Vatandaşlar "Doküman Yönetimi" sayesinde belediyedeki işlemleri ile ilgili evrak takibim bilgisayar ortamından gerçekleştirebiliyor. Nikah için belediyeden tarih almak isteyen Keçiörenlılere. internet üzerinden rezervasyon yapma imkanı sağlanıyor. Bunun yanısıra Keçiören ilçesinde evlenenler ve vefat edenler, arsaların metrekare fiyatları, ilçedeki inşaat maliyetleri, binaların aşınma oranları. Çevre Temizlik Bedelleri hakkında araştırma yapma olanağı da bulunuyor. 


Yedigün Gazetesi


Geri Dön