28 / 03 / 2024

Keçiören'de Emir Karatekin Bey Parkı açıldı!

Keçiören'de Emir Karatekin Bey Parkı açıldı!

KEÇİÖREN' in çehresini güzelleştiren hizmetlere imza atan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bu defa Yayla Muhtarlık Binası ile Emir Karatekin Bey Parkı' nm açılışını yaptı...



Açılış törenine Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanısıra, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti  Ankara  İl Başkan Yardımcısı Meral Bozoğlu, AK Parti Keçiören Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, AK Parti Keçiören Gençlik Kolları Başkanı Cansu Mutlu, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Keçiören Belediyesi Halk Dansları Ekibi'nin gösterisi ile başlayan törende konuşan Başkan Mustafa Ak, 10 dönümlük arazi üzerine kurulu parkın yepyeni bir görüntüye kavuştuğuna dikkat çekerek, "Keçiören'de yeşil alanlar konusunda çok ciddi kazanımlar elde ettik. 

850 bin nüfuslu Keçiören'de biz göreve geldiğimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 2.4 metrekareydi. Biz bunu iki katma, yani 4.8 metrekareye çıkardık. Ama biz bununla yetinmiyoruz. Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye çıkarmak" dedi. 

lUmtRlIK İK*f"#AR 'a* *B Ar KEvlîîREN BELEDİYESİ KEÇİÖREN'İN HER YERİNE YATIRIM YAPIYORUZ Keçiören'in en yüksek alanı Yayla Mahallesi'nin gelişime açık bir bölge olduğunu ve buradaki yatırımların artarak süreceğini kaydeden Başkan Ak şunları söyledi: "Yine bu bölgede kısa bir süre önce Mcvlana Kültür Kongre Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdik. Bu tesis 20 yıl sonra açılan ikinci büyük tesis oldu. İçerisinde yüzme havuzu, fitness salonları, KEÇMEK-KEDEM ve belediye hizmet birimleri mevcut. Belediyeye gelmeden bu hizmet birimlerinde işlemlerinizi yaptırabileceksiniz. 

Biz yatırımlarımızı Keçiören'in sadece bir bölgesine değil, her yerine yapıyoruz. Bu bölge sadece Keçiören'in değil, Ankara'nın da cazibe merkezi olacak. Ovacık imar planını tamamladık. Yiikseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nde inşaatlar başladı. 1 milyon 125 bin metrekarelik bir alana kent ormanı yapıyoruz. Buraları sizlerin hizmetine sunacağız." SİZLERİN HİZMETKARIYIZ Yerel seçim tarihinin yaklaştığına işaret eden Mustafa Ak, belediye başkanlığına tekrar aday olacağını belirterek "Sizlere hizmet etmek için görevime devam etmek istiyorum. Bunun için sizlerin desteğine, sevgisine ve duasına ihtiyacımız var. Bizler sizlerin hizmetkarıyız. Size hizmet etmek için varız. Halka hizmeti, Hakk'a hizmet olarak gören bir partinin mensuplarıyız" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir dünya lideri olduğunu vurgulayan Başkan Ak, "Dünya onun sözünü dinliyor. O bizim önderimiz, liderimiz. 

Onun bize açtığı yolda hizmet için ilerliyoruz" mesajını verdi. Başkan Ak, 2014'te aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağını ve ilk defa bir Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçileceğini hatırlatırken, "Tek gayemiz size hizmettir. Sizleri Allah'a emanet ediyorum. Açmış olduğumuz parkımız ve muhtarlık binamız hayırlı olsun" sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

Yayla Mahallesi Muhtarı Rıza Bayram ise, Keçiören Belediyesi sayesinde 15 yıllık bir özlemin sona erdiğini ve muhtarlık binasına kavuştuklarını dile getirerek "Parkımız da çok güzel oldu. Hizmetlerinden ötürü çok mutluyuz" dedi. Konuşmaların ardından muhtarlık binası ile parkın açılışı Keçiören Müftüsü İlhan'ın duaları eşliğinde yapıldı. Açılıştan sonra Başkan Ak, beraberindeki vatandaşlar ile birlikte muhtarlık binasını ve parkı gezerek incelemelerde bulundu. 


Ankara İl Gazetesi


Geri Dön