23 / 04 / 2024

Keçiören'de ilk etapta bin 600 konut inşa ediliyor!

Keçiören'de ilk etapta bin 600 konut inşa ediliyor!

Keçiören'de ilk etapta bin 600 konut inşaa ediliyor. Keçiören'i gecekondu sorunundan kurtararak modern şehir yapılarına kavuşturacak Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi' nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.



Projenin Keçiören'in hayallerinden birisi olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yükseltepe'deki değişimi ve büyük gelişmeyi hep beraber göreceklerini söyledi. Kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Başkan Ak, birçok unsuruyla sosyal konut mantığının dışına çıkan bir projeyi gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Burada 750 gecekondu bulunuyordu. Proje kapsamında inşa edilecek 5 bin 600 konut ile burası yeni bir cazibe merkezi olacak. Özel şahıslar müteahhitlerle anlaşıyor ve bu dönüşüm gerçekleşiyor. Bu da yeni Keçiören'in yeni yüzü Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Alanı'nda imar, kamulaştırma, gecekondu yıkım ve konut inşaatı çalışmaları devam ediyor. Alanda kentsel dönüşüm planına uygun yeni imar yolları da açılıyor. 

Ji bir model. Bu modelde inşallah Türkiye'ye örnek bir model olacak" dedi. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANINA UYGUN YENİ İMAR YOLLARI DA AÇILIYOR 


Yükseltepe Kentsel Dönüşüm projesi ile Keçiören'in metruk yapılardan da kurtulduğunu hatırlatan Başkan Ak, "Bu yapılarda vatandaşlarımıza zarar verebilecek kişiler de barınıyor, mal sahibinden izinsiz olarak oturanlarda bulunuyor. Metruk binaları bizde tespit ediyoruz, vatandaşlarımız da bize ihbar ediyor. Mal sahiplerinin de iznini alarak vatandaşlarımızın güvenliğini ve sağlığını tehdit eden bu metruk yapılardan Keçiören kurtuluyor" ifadelerini kullandı. Keçiören'in yeni yüzü Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Alanı'nda imar, kamulaştırma. gecekondu yıkım ve konut inşaatı çalışmaları devam ediyor. Alanda kentsel dönüşüm planına uygun yeni imar yolları da açılıyor. 


Haber Vaktim


Geri Dön