24 / 04 / 2024

Keçiören'de üç ayrı tesisin açılışı yapıldı!

Keçiören'de üç ayrı tesisin açılışı yapıldı!

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Sancaktepe Mahaliesi'nde üç ayrı tesisin açılışını birden yaptı. Metin Alagöz Gençlik Merkezi, Sancaktepe Pazar Yeri ve semt polikliniği törenle hizmete açıldı..



Mehter takımı gösterisi ile başlayan açılış törenine Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanısıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, AK Parti Keçiören İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cansu Mutlu, AK Parti Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi, Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Rıza Murat Karaşen, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Keçiören'in hızla gelişen bölgelerinden Sancaktepe'de üç ayrı tesisin açılışını birden yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Başkan Ak, bu tesislerin vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda hayata geçirildiğini söyledi. 


GENÇLERİMİZİ BU MERKEZE GETİRİN 



Gençlik Merkezi'ne ismini verdikleri Metin Alagöz'ün eski bir Belediye Meclisi üyesi olduğunu ve elim bir hastalık sonucu genç yaşta hayata veda ettiğini kaydeden Başkan Ak, "Metin Alagöz kardeşimizin ismini yaşatmak için bir vefa örneği olarak bu merkeze verdik. Çünkü bizim için vefa çok önemlidir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Gençlik Merkezi'nin içerisinde bilgisayar odası, kütüphane, seminerlerin düzenlenebildiği ve çocukların eğitim görebileceği alanlar mevcut. Annelerden rica ediyorum, çocuklarınızı bu merkezimize getirin. 

Burada çok güzel değerler eğitimi görecekler, kendilerini geliştirecekler ve güzel bir şekilde sosyalleşecekler" dedi. Başkan Ak, merkezde ayrıca kadınlara ve beylere yönelik seminerlerin de düzenleneceğini belirtti. 


BİZİM İÇİN VATANDAŞIN İSTEĞİ ÖNEMLİ 



Hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığı Sancaktepe'ye  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile birlikte tapu sorununu çözme sözü verdiklerini ve bu sözü tuttuklarını hatırlatan Başkan Ak, "Bizim için vatandaşın isteği önemli. Bizler vatandaşımızın derdiyle dertleniyoruz. Halk için çalışırken Hakk'ın rızasını gözetiyoruz. Halka hizmet Hakk'a hizmettir anlayışıyla çalışıyoruz. 


Önemli olan hizmettir. Sizin ihtiyacınızın giderilmesidir. Sizin ihtiyaçlarınızı istekleriniz doğrultusunda gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda muhtarlık binasını da yeniden yaptık" diye konuştu. 

Bölgede kısa bir süre önce Mevlana Kültür Kongre ve Spor Merkezi'ni de hizmete açtıklarına dikkat çeken Mustafa Ak, "Bu alan Ankara'nın önemli bir çekim alanı olacak. Burası ticaret merkezleri, kentsel dönüşüm alanları, okulları ve sağlık merkezleri ile tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bir merkez haline gelecek. Başbakanımız burada bir ev ziyareti yapmıştı. Sizler Başbakanımıza 'Biz  TOKİ  istemiyoruz' dediniz. Başbakanımız da bunun üzerine burada bir anket yaptırdı ve sizin isteğiniz üzerine herkes kendi müteahhiti ile anlaşıyor ve sizin taleplerinize uygun konutlar meydana geliyor" dedi. Başkan Ak, Keçiören'de 1 milyon 125 metrekarelik alanı yeşillendireceklerini ve bu alana dikilen ağaçların yetişmesiyle yemyeşil bir ormana kavuşacaklarını da sözlerine ekledi. 


KEÇİÖREN HIZLA GELİŞİYOR 


Kaymakam Dirim ise, kentlerin canlı organizmalara benzediğini, gelişip büyüdükçe ihtiyaçlarının arttığını dile getirerek "Artan ihtiyaçların da sağlıklı bir şekilde tespit edilmesi gerekiyor. Keçiören hızla gelişen bir bölge. Eski yerleşim alanları kentsel dönüşüm ile şekilleniyor. Keçiören Belediye Başkanım bölgenin ve sizlerin ihtiyaçlarını çok güzel tespit edip güzel tesisler yapıyor. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Ankara Pazarcılar Odası Başkanı Recep Ayhan da, Sancaktepe Pazar Yeri'nin hem vatandaşlara hizmet vereceğini, hem de top oynamak isteyen çocukları sevindireceğini belirterek "Keçiören Başkan Mustafa Ak ile güzel. Başkanımızın soyadı gibi kendisi de ak. Hizmetleri için çok teşekkür ediyorum" dedi. Açılışların yapıldığı mahalle adına konuşan Sancaktepe Muhtarı İsmail Uslu ise, "Gerçekten kendisi hem mahallemize hem Keçiören'e çok güzel hizmetler yaptı" diyerek Başkan Ak'a teşekkür etti. 


HASTANE KALİTESİNDE HİZMET 


Konuşmaların ardından protokol heyeti kurdele keserek üç tesisin açılışını birden yaptı. Daha sonra Başkan Ak, vatandaşlar ile birlikte Sancaktepe Pazar Yeri'nden Gençlik Merkezi'ne kadar mehter marşı eşliğinde yürüdü. 



Ankara Haber Vaktim



Geri Dön