24 / 04 / 2024

Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi ne olacak?

Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi ne olacak?

ANKARA Hürriyet'in, Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'yle ilgili son kararı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin vereceğini gündeme getirmesinin ardından, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şu açıklamayı yaptı...




ANKARA Hürriyet'in, Keçiören'deki Cumhuriyet Kulesi'yle ilgili son kararı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin vereceğini gündeme getirmesinin ardından, eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şu açıklamayı yaptı: "Atakule'den daha geniş bir prestij projesi olan kule, yıllık 12 milyon liralık kira geliriyle aslında milli bir değerdir. Iç İşleri Bakanlığı hakkımızda bir rapor verdi. Burada adımıza yapılan 'kamu zararma uğrattılar' iddiaları derdest oldu. İç işleri Bakanlığı, Mahalli idareler Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan raporda, mania hattıyla ilgili kısmın Milli Savunma Bakanlığı"nca yapılan tadilatların ardından geçerliliğini yitirdiği belirtiliyor. 


Ayrıca kule inşaat ruhsatıyla ilgili yargı sürecinin halen devam ettiği, kulenin henüz yıkılmadığı ve bu aşamada herhangi bir kamu zararının oluşmadığı, tüm bunların yanında yargı sureci tamamlandıktan sonra, belediyece yapılacak imar revizyonu yapılmasının çok önemli bir seçenek olduğunun altı çiziliyor. Sonuç olarak adımıza işlem yapılmasına gerek olmadığı açıkça belirtiliyor. İkili sorunların odağından çıkartılması gereken bu proje Keçiören'i marka yapacaktır. Türkiye'de şu anki koşullarda bile bu tarz bir proje yapabilecek bir belediye yoktur.


Hürriyet Ankara


Geri Dön