29 / 03 / 2024

Kelebek Mobilya 3 kat büyümeyle 1 milyar TL ciro hedefliyor!

Kelebek Mobilya 3 kat büyümeyle 1 milyar TL ciro hedefliyor!

Kelebek Mobilya, 10 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini yüzde 25 artıracak. Şirket, bu yatırımla 200 kişiye ek istihdam sağlayacak.



Kelebek Mobilya, 10 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini yüzde 25 artıracak. Şirket, bu yatırımla 200 kişiye ek istihdam sağlayacak. Doğtaş Kelebek’in Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 2018 yılına kadar 3 kat büyüme ve 1 milyar TL ciro hedefi koyduklarını söyledi.



2012 yılında Doğtaş’ın satın aldığı Kelebek Mobilya, yeni yatırımlarıyla hem kapasite artıracak hem de yeni istihdam yaratacak. Düzce’de 40 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 186 bin metrekarelik alanda mobilya, mutfak, banyo, oturma grupları ve özel ahşap donanımları üreten Kelebek Mobilya; tesis, makine ve işgücüne yaptığı 10 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini yüzde 25 artıracak. Şirket, 10 bin metrekarelik alana kurulacak ek tesis ile 200 kişiye ek istihdam sağlayacak. Doğtaş Kelebek Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Doğtaş-Kelebek birleşmesinin ardından 2018 yılına kadar 3 kat büyüyüp 1 milyar TL ciro hedefi koyduklarını söyledi.

 

3 kat büyüme hedefi

 

Doğan “2012 yılında gerçekleşen Doğtaş-Kelebek birleşmesinin ardından tam entegrasyon sağlandı. 2 yılda yüzde 58 gibi önemli bir büyüme kaydettik. Hedefimizde global pazarlar var ve emin adımlarla ilerliyoruz. 2018 yılı sonuna kadar 3 kat büyüme ile 1 milyar TL ciro hedefliyoruz. Bu büyüme hedefi doğrultusunda tesislerimizi de güçlendirmeye devam ediyoruz. Mevcut kalitemizi artırmak için, tesisin depolama alanlarına, döşeme ve panel üretim gruplarına yeni makineler ekleyeceğiz ve bu alanlar için de yenileme çalışmaları yapıyoruz. Düzce’deki Kelebek Mobilya tesislerinde, 10 milyon dolar yatırımla kapasitemizi yüzde 25 arttırıyoruz. Bu sayede 200 kişiye de ek istihdam sağlamış olacağız. Ekim ayında sona ermesini planladığımız projenin Düzce ekonomisine katkı sağlayacağı için oldukça mutluyuz” diye konuştu. 

 

65 ülkeye ihracat yapıyor

 

KELEBEK Mobilya ve Kelebek Mutfak’ın yurt içinde 57,  yurt dışında 9 tane mağazası bulunuyor. Kelebek ve Kelebek Mutfak, 2016 yıl sonuna kadar yurt içinde 20, yurt dışında 7 yeni stratejik noktada mağaza açmayı hedefliyor. Doğtaş ise 65 ülkeye ihracat gerçekleştiren, yurt içi ve yurt dışındaki seçkin noktalarda bulunan 200’ün üzerindeki mağazasıyla Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alıyor. Doğtaş Kelebek’in geçen yılki cirosu 373.3 milyon TL olarak gerçekleşti.

 

Uçak kanadına kontrplak üretimi için kuruldu

 

Cumhuriyet tarihinin en köklü markalarından biri olan Kelebek Mobilya, 1935 yılında uçak kanatları için kontrplak üretmek amacıyla kuruldu. 1986 yılına kadar İstanbul Haliç’te Kelebek markası ile kontrplak üretti. 1978’de Düzce’de kurduğu modüler mobilya fabrikasını işletmeye açtı. 1990’da İMKB’de halka arz edildi. Enka Holding, 2006 yılında Kelebek Mobilya’yı Kayserili Özbıyık Ailesi’ne sattı. 2012 yılında Kelebek Mobilya’nın yüzde 67 hissesi, Doğtaş Mobilya ile Turkven’in danışmanlığını yaptığı yatırımcılara satıldı. Davut Doğan o dönemde yaptığı açıklamada, “Doğtaş olarak dünya markası olmak için çalışıyoruz. Daha fazla büyümek için ortaklık anlaşması yaptık” dedi.


Vatan




Geri Dön