28 / 03 / 2024

Kelebek Vadisi imara açılacak!

Kelebek Vadisi imara açılacak!

Muğla Valiliği, Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde balayı turizmi başlatmak için kollan sıvadı, ölüdeniz'e 7 km. uzaklıkta olan ve 350 metre yükseklikteki dağlarla çevrili vadide, 89 türde gece ve gündüz kelebeği yaşıyor.



Muğla Valiliği, Fethiye ilçesindeki dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi'nde balayı turizmi başlatmak için kollan sıvadı, ölüdeniz'e 7 km. uzaklıkta olan ve 350 metre yükseklikteki dağlarla çevrili vadide, 89 türde gece ve gündüz kelebeği yaşıyor. Mavi Yolculuk'un uğrak noktaları arasında yer alan vadi, birinci derece doğal sit bölgesi. Yeryüzü cenneti olarak adlandırılan Kelebekler Vadisi'nde yaşayan kelebekleri görmek için dünyanın dörtbir yanından turist geliyor. 'Altyapı çalışmaları başlayacak' Vali Amir Çiçek, Kelebekler Vadisi'nin de kelebekleri, doğası ve bitki türleriyle farklı bir şekilde turizme hizmet ettiğini kaydederek, "Doğa güzelliğinin korunmasının yanında, insanların buraya güvenli şekilde aileleriyle gelebileceği, toplu turların gerçekleştirilebileceği bir planlama yapılmalı, öncelikle burada imar planını düzenleyerek çalışma yapacağız. Şu anda orayı çalıştıran kooperatif, konunun üzerinde duruyor" dedi. Kelebekler Vadisi'nin bir marka olduğunu, hem ülke hem de dünya turizmine tanıtılması gerektiğini anlatan Çiçek, "Böyle bir yerde balayı turizminin canlandırılmasını hedefliyoruz. 

Dünyanın dört bir yanından yeni evli çiftler, balayı tatili için buraya gelebilir. Bununla ilgili altyapı çalışmaları en kısa zamanda başlayacak." ifadelerini kullandı. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön