19 / 04 / 2024

Keleşoğlu Holding Kaliforniya’dan esinlenerek kasaba kuracak!

 Keleşoğlu Holding Kaliforniya’dan esinlenerek kasaba kuracak!

Beylikdüzü Yakuplu’da 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde kurulan Eston Deniz projesini TMSF’den 75 milyon dolara satın alan Keleşoğlu Holding, Kaliforniya’dan esinlenerek bir kasaba kuracak.





Beylikdüzü Yakuplu’da 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde kurulan Eston Deniz projesini TMSF’den 75 milyon dolara satın alan Keleşoğlu Holding, Kaliforniya’dan esinlenerek bir kasaba kuracak. ‘Deniz İstanbul’ adlı projede, 350 villa ve 4 bin 500 daire yer alacak.


KELEŞOĞLU Holding, geçen yıl aralık ayında Beylikdüzü Yakuplu’da yer alan Eston Deniz projesini Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) 75 milyon dolara satın aldı. İlk etapta şirketin piyasaya borçlarını kapamakla yola çıktıklarını belirten Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, “Şirketin icralık durumları vardı. 30 milyon dolarlık borçları kapadık ve şirketi pamuk gibi yaptık. Şimdi hayalimiz ABD’nin Kaliforniya şehrindeki villalar gibi bir hayat kurmak” dedi. Kaliforniya’da beğendikleri yapıları ilk önce Büyükçekmece’de denediklerini belirten Keleş, “İlk deneme başarılı olmadı. Çünkü ABD’deki gibi büyük malikane yaptık. Şimdi ise ihtiyaçlara göre evler planladık. Deniz İstanbul’da 350 villa ve 4 bin 500 daire olacak. Proje sakinlerinin her ihtiyacını karşılayacak birimler de planladık. Okul, hastane, otel, 50 adet kafe ve restoran, outlet AVM, deniz taksi ve helikopter pisti yapacağız” diye konuştu.


1 MİLYAR DOLAR YATIRIM


TMSF, Esbank’ın hakim ortağı Zeytinoğlu Grubu’ndan alacaklarına teminen, gruba bağlı Eston Yapı bünyesindeki binlerce konutluk 2 gayrimenkul projesini de devralmıştı. Alacaklarını temin etmek için bitmiş konutları satışa çıkaran TMSF, Eston Deniz ve Eston Şehir projelerinde konut üretecekti. Ancak daha sonra bu projelerin satışlarını yaptı. Eston Deniz’den önce Eston Şehir projesi de Polat Yol İnşaat’a 52 milyon dolara satılmıştı. Tüm bu süreçte bölgede konut alıcısı için soru işaretleri oluştu. Mustafa Keleş, “Adı problemlerle duyulan bir konut projesinde nasıl başarılı olursunuz” sorusuna şöyle yanıt verdi:  “Projenin çok ciddi artıları var. Bir kere denizi seyretmeyip kumsal sayesinde direk dokunacaksınız. Evinizin önünde 550 yat kapasiteli marinanız, deniz taksiniz olacak. İsteyenler E5’e 2 dakikada çıkıyor. Ama en önemlisi yapı yoğunluğunun bu denli az olduğu bir yer bulmak zor. Emsal 0.7, 0.8. Bu oranı başka yerde bulmak nerdeyse imkansız. Yapılar arsanın yüzde 17’sine oturacak, kalan yerler yeşile ayrılacak.” Keleş, 4 yıl sürmesi planlanan projede TMSF’ye ödenen bedel dışında 1 milyar dolarlık yatırım öngördüklerini söyledi. Projenin tamamlanması ile birlikte 25 bin kişiye ev sahipliği yapması bekleniyor. 


M2’sİ 2 BİN DOLAR


Deniz İstanbul projesi hakkında bilgi veren Mustafa Keleş, etap etap 6 mahalle planladıklarını dile getirdi. 1 etapta yaşamın başladığını belirten Keleş, “ İkinci mahalleyi biz tamamlıyoruz. Burada satılan ama yapılmayan yaklaşık 50 villa var. Ayrıca tapusunu almayanların mağduriyetini gideriyoruz. Sonra marinanın yanında 3’üncü mahalleyi yapacağız ve adım adım ilerleyeceğiz.” Ön talep aldıklarını ve yakın çevrelerine satış yaptıklarını belirten Keleş, resmi satışlara ağustos ayında başlayacaklarını dile getirdi. Projede villaların metrekare satış fiyatının 2 bin 750 dolar, evlerin ise 2 bin dolar olması planlanıyor. Dükkanlar, otel ve AVM ise şirket portföyünde tutulacak.


Dönüşüme girdi


MUSTAFA Keleş, bu yıl kentsel dönüşümle öne çıkan Fikirtepe’de bir konut projesine başlayacaklarını dile getirdi. Aynı bölgede 2. projeyi de 2016’da başlatacaklarını belirten Keleş, Fikirtepe’de 600 konut planladıklarını dile getirdi. Gaziosmanpaşa ve Ataşehir bölgeleri ile de ilgilendiklerini belirten Keleş dönüşüm süreci için şunları söyledi: “İstanbul’da yapılan iş dönüşüm değil yıkıp yenisini yapmak. Altyapı yenilenmiyor, yollar genişlemiyor, yeşil alan artmıyor. Bir de bürokratik sürecin uzunluğu ve hak sahiplerinin gerçek dışı beklentisi söz konusu. Fikirtepe’de hata yapıldı ve yoğunluğun çok fazla olduğu bir bölge ortaya çıktı. Emsal artınca bölgedeki halk bir günde zengin oldu. Şimdi her ilçedeki vatandaşta aynı beklenti var. Kamu emsal artışı olmayacağını açıklayarak, vatandaşın gereksiz beklentsinin önüne geçmeli.”



Hürriyet


Geri Dön