19 / 04 / 2024

Kemal Güven: Benzinlikler 3 milyon dolardan başlıyor!

Kemal Güven: Benzinlikler 3 milyon dolardan başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe uzun yıllar hizmet veren Güven Emlak yöneticisi Kemal Güven, benzinlik alım-satımı yapıyor



6 yıl önce benzinlik sektöründe emlakçıların alıcılara eksik ve yanlış bilgi verdiği farkederek www.benzinlikler.com sitesini kuran Kemal Güven, Türkiye'nin her yerinde benzinliklerle ilgili değer biçme ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bu konuda uzmanlaşan Güven, çok sayıda büyük gayrimenkul firmalarının gelen talepleri kendilerine yönlendirildiğini belirterek, "Benzinlik alım-satım veya kiralamak sıradan bir emlakçının işi değildir" dedi.

Benzinlik sektörünü krizin etkilemediğini belirten Güven, benzinlik işi iyi gelir sağladığı için her zaman alım-satım olduğunu belirtiyor. İstanbul'da fiyatların 3 milyon dolar ile 30 milyon dolar arasında değiştiğini söylüyor. Benzinlikleri olan kişilerin daha çok ilgi gösterdiğini ifade eden Kemal Güven, her sektörden insanların benzinlik almak istediklerini belirtiyor.

Kemal Güven, "Uzun yıllardır gayrimenkul sektöründe hizmet veriyorum. 6 yıl önce benzinlik sektöründeki eksikliği farkettim ve bu alana yöneldim. İstasyona afiş asılarak ya da ilan verilerek satış yapılmaz. Çünkü benzinliğin değeri düşer. Bu nedenle benzinlik sektöründe gizlilik ve güven esastır. İnsanlar soyadım gibi bana güveniyorlar. Biz yetki almadan iş yapmıyoruz. Sahibinden, aracılardan ve emlak ofislerinden İstanbul'daki satılık istasyonların bilgileri bize gelir. Müşterinin isteği üzerine araştırma ve değerlendirme yapıyoruz. Benzinlik değerlendirme ve değer biçme işi en az 2 günümü alıyor. Benzinliklerin fiyatları mevki, arsa ve günlük pompa satış rakamlarına göre değişiyor. Değerlendirmeleri yaparken bu kriterler üzerinde duruyoruz. Benzinlik için uygun arsa bulmakta zor. Trafiğin yoğun olduğu, anayola cepheli, en az 1.600 metrekare alanında arsa olmalı. Ayrıca benzinlik için arsa belirlerken 14 tane makamdan izin almak gerekiyor. Detayları öğrenmek için de Türkiye'nin her yerinden beni arıyor. Oturduğum yerden Türkiye'nin dört bir yanına danışmanlık yapıyorum" dedi.

Sinem ÖZTÜRK/Emlakkulisi.com


Geri Dön