24 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu, Burhaniye'deki yazlığını satamıyor!

 Kemal Kılıçdaroğlu, Burhaniye'deki yazlığını satamıyor!

Kılıçdaroğlu'nun büyük bir derdi var. Bu 'dert' sanıldığı gibi parti meclisi tercihiyle ilgili değil. Burhaniye'deki yazlığını bir türlü satamıyor



Bundan iki yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında ‘villa’ polemiği yaşanıyordu. Konu CHP olunca ucundan, kıyısından mutlaka tartışmalara giren  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek , gündeme ‘bomba’ gibi bir iddia attı. Kılıçdaroğlu ’na, “Senin havuzlu villan var mı, yok mu? Sen açıklamazsan ben açıklayacağım” diye seslendi. 

Gökçek’in topa girmesi tartışmanın boyutunu değiştirmişti. Bir memur emeklisi olan Kemal Kılıçdaroğlu ’nun ‘havuzlu villa’yı nasıl alabileceği üzerine yorumlar yapılıyordu. Cevap gecikmedi. Kılıçdaroğlu , Gökçek’in iddia ettiği ‘havuzlu villa’nın Burhaniye’de kooperatif evi olduğunu ve bunu mal beyanında bildirdiğini açıkladı. 

Şu sıralar siyasetin gündeminde yok. Seçime doğru muhtemelen yine ısıtılır. Yine de merak ettik: Kemal Kılıçdaroğlu ’nun ‘havuzlu villa’sı ne oldu? Deniz Zeyrek ve Yurdagül Şimşek’le birlikte Kemal Bey’e yaptığımız ziyarette bunu da sorduk. Kılıçdaroğlu , hafif bir gülümsedi. İki elini yana açtı ve “Alıcı yok” dedi. Elden çıkarmak istediğini ama müşteri bulamadığını söyledi. Bu durumdan siyasi bir sonuç çıkarmayı da ihmal etmedi ve “Demek işler iyi gitmiyormuş” sözleriyle ekonomik gidişatın söylendiği gibi olmadığını ima etti. 

CHP Genel Başkanı kooperatif evini satmak istiyor ve müşteri bulamıyor. Garip bir durum. Biliyoruz ki bazı konutlar sırf ünlü ve etkin isimlere komşu olmak ve ‘prestij’ için alınır. Piyasa koşullarını, gayrimenkul hareketlerini boşverelim. İnsan merak ediyor. Genel Başkan’a bırakın komşu olmayı, O’nun evini satın almayı düşünecek bir CHP ’li yok mudur? Ya CHP ’li işadamları? Kemal Kılıçdaroğlu ’nun oturacağı evin sahibi olmanın “ CHP kimliği” açısından taşıyacağı önem? Bu yazlık evin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’a ait olduğunu ve müşteri aradığını düşünelim. Acaba, aynı şeyler mi olurdu? 

Haberi olmayan ‘yeni duydum’ diyenler olabilir. Ya da “benim hobim CHP ” diyen Melih Gökçek , işadamı tanıdıklarına tavsiye edebilir. ‘Havuzlu villa’ hakkında kısa bir bilgi verelim. Kemal Bey’in kooperatif evi Balıkesir Burhaniye Pelitköy’de. Kooperatif Başkanı ve üyelerin çoğu CHP ’li. Aralarında Haluk Koç gibi tanınmış milletvekilleri de var. Ev, iki katlı ve 110 metrekare üzerine kurulu. Müstakil bir havuzu yok. Tahmini değeri 250 bin TL deniyor. Yani Ankara ’da ortalama bir apartman dairesi fiyatı. Kılıçdaroğlu , 2007 yılında aldığı kooperatife 46 bin lira peşinat ödemiş, 61 bin TL de banka kredisi kullanmış. Kooperatife aylık 400 TL aidat ödeniyor. 


07.59 Bakan Veysel Eroğlu 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sosyal medyayı, interneti etkin kullanıyor. O’nu gecenin bir yarısında tweet atarken görmek mümkün. “Şu anda memleketim Afyonkarahisar ’a giriş yaptım” veya “Baraj açılışını yaptık” türü mesajları rutinleşti. Haliyle, Ipad de en yakın dostu olmuş. Gece, gündüz, havada-karada yanından ayırmıyor. Karayolu yolculuğunda mesaj yazıyor. Her gün öğle ve akşam belli saat dilimlerini Ipad ’le geçiriyor. 

Bakan Eroğlu, başında olduğu bakanlığı ‘ internet ’le yönetmeye başlamış. Bürokrasiyle -moda deyimle söyleyecek olursak- ‘anlık istihbarat paylaşımı’ yapıyor. Bakanlık yöneticisi konumunda olanlar neredeyse 24 saat online durumda. Veysel Bey, telefonla konuşmayı en aza indirgemiş. Bakanlıkta bir mail grubu oluşturulmuş. Bakan Bey, talimatlarını e-mail yoluyla veriyor. Genel Müdür ve üstüyle direk mesajlaşıyor. Bütün bürokratlar en geç saat 07.59’da mesajlarına bakmak zorundaymış. Zira, Veysel Bey’in geceden attığı mesajları görebilmesi veya iletilecek notları Bakan’ın mesaisi başlamadan (08.00) göndermesi gerekiyor. Veysel Eroğlu’nun çalışma yöntemi dikkat çekici. Bakan, Japon hızlı treni gibi çok dakik. Toplantı saatini ilan ederken de 08.59, 13.59 gibi saatleri söylüyor ve tam zamanında hazır oluyormuş. Kendisine gelen mesajlara cevap veriyor. Aranan bütün telefonlara dönülüyor. Beş yıl önce kiminle, nerede, ne zaman görüştüğüğünün kaydı bile tutuluyor.


Radikal


Geri Dön