23 / 04 / 2024

Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan Bayraktar halka hesap vermeli!

Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan Bayraktar halka hesap vermeli!

Kılıçdaroğlu, Samsun'daki TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarında yaşanan sel felaketi ile ilgili olarak "Bir kamu kurumu sel alanında nasıl konut yapar bu sorulanmalı ve sayın bakanın bu konuda halka hesap vermesi gerekiyor" dedi



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve Meclis üyeleriyle, belediyenin Ahlatlıbel Tesisleri'nde sabah kahvaltısında bir araya geldi. 


Görüşme sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi'nin güzel çalışmalar yaptığını, özellikle kırsal alandaki çalışmalarını yoğunlaştırdığını, yeşil alanları çoğaltmaya çalıştığını ve bu konuda kendisine bilgi verildiğini söyledi.


Belediye Başkanı Tanık'ın, Meclis üyeleriyle uyumlu çalıştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Umuyorum, önümüzdeki bir yıl içinde çok daha güzel bir Çankaya'yı hep birlikte göreceğiz'' dedi. 


Samsun ve Sinop'ta yaşanan doğal afetlerin hatırlatılması üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Bugün arkadaşlarımızı görevlendirdik, o bölgeye gidecekler. Oradaki tablonun acı yönü şu  TOKİ  konutlarında oluyor bu. Kentsel dönüşüm için TOKİ görevli, büyük yetkiler verildi yasayla, bir kamu kurumu sel alanında nasıl konut yapar bunun sorgulanması gerekiyor ve sayın bakanın bu konuda halka hesap vermesi gerekiyor'' yanıtını verdi. 


Belediye Başkanı Tanık da kahvaltıda belediyenin faaliyetleri ve bazı ana projeler hakkında bilgi aktardıklarını söyledi. 


Belediye olarak gerçekleştirdikleri ''Kır-Kent Kardeşliği'' projesi hakkında Kılıçdaroğlu'na bilgi verdiklerini belirten Tanık, ayrıca Zafer Tepe, Mimar Sinan, Boztepe bölgelerindeki kentsel yenilenme projeleri hakkında da bildi sunduklarını bildirdi. 


Kahvaltıya, Genel Başkan Yardımcıları Birgül Ayman Güler ile Gökhan Günaydın da katıldı. 


AA


Geri Dön